JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Får trolig jobben

Politidirektør Ingelin Killengreen og to andre har søkt stillingen som politidirektør.

Dermed har de fått rett som spådde at søkerlista ville bli kort dersom Killengreen bestemte seg for å søke.

Justisdepartementet offentliggjorde torsdag søkerlista med de tre navnene. Denne lista er komplett. Det er ingen søkere som har bedt om at deres navn ikke blir offentliggjort, får NTB opplyst i Justisdepartementet.

De to andre søkerne, i tillegg til den nåværende politidirektøren, er Petter Gottschalk og Hans Christian Qvist.

Det er en omstridt tilsettingsprosess som nå nærmer seg slutten, og som med stor sannsynlighet ender med at Ingelin Killengreen får fortsette som sjef for Politidirektoratet i ytterligere tre år. Hun har hatt denne stillingen i ni år.

Striden om stillingen – og kritikken fra opposisjonspolitikere – oppsto da justisminister Knut Storberget (Ap) sørget for å få vedtatt en lovendring som gjør det mulig for Killengreen å fortsette etter at det opprinnelige åremålet utløper i august.

Leder Arne Johannessen i Politiets Fellesforbund ga denne kommentaren til NTB da det i forrige uke ble kjent at Killengreen hadde sendt sin søknad:

– Loven er endret. Når hun søker, er det soleklart at hun også blir utnevnt. Det er ikke mye nytte i at andre skriver søknad. (ANB-NTB)

Annonse

Flere saker

Annonse