JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Færre eneforsørgere får stønad

Det har det siste året vært en svak nedgang i antall enslige forsørgere som mottar stønad.

34.197 enslige forsørgere mottok stønad ved utgangen av mars 2009. Dette er en nedgang på 369 personer fra utgangen av første kvartal 2008, viser tall fra Nav.

Nedgangen er langt lavere enn den har vært de siste årene, og Nav-direktør Hilde Olsen mener dette har sammenheng med økningen i arbeidsledigheten.

Arbeidsmarkedet

– Vi har hatt et godt arbeidsmarked en del år nå, noe som helt sikkert har bidratt til at mange enslige forsørgere har kommet tidligere ut i jobb. Slik sett må vi anta den noe svakere nedgangen det siste året har sammenheng med et vanskeligere arbeidsmarked som gjør at det for noen i denne gruppen kan være vanskeligere å komme ut i jobb så tidlig som det de gjorde før. De blir da gående lenger på overgangsstønad, sier Olsen til NTB.

Nedgangen i antall enslige forsørgere som får stønad har gått ned siden 1998, da ble stønadsperioden redusert fra ti til tre år. Regelendringen skulle stimulere til at enslige forsørgere kom raskere ut i jobb.

Bare fra 2007 til 2008 fikk 3.785 færre personer stønad, og fra 2006 til 2007 var nedgangen 2.840.

Økning

Tallene Nav la fram onsdag viser også at antall mottakere av overgangsstønad har økt med 1.037. Dette er en gruppe som i all hovedsak ikke er i arbeid.

Gruppen som kun mottar stønad til barnetilsyn viser en nedgang på 751 personer. Dette er en gruppe med så høy arbeidsinntekt at de ikke har krav på overgangsstønad. (ANB-NTB)

Annonse

Flere saker

Annonse