JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Flere lekkasjer på sokkelen

Det var 12 olje- og gasslekkasjer på norsk sokkel og på landanleggene i fjor.

Det opplyste Petroleumstilsynet på en pressekonferanse i Stavanger torsdag. Til tross for at det var to lekkasjer mer i fjor enn i 207, viser målingene at nivået er vesentlig lavere enn gjennomsnittet for årene 2001-2007, ifølge Petroleumstilsynet.

Direktør Magne Ognedal i Petroleumstilsynet mener at målrettet arbeid for å forhindre lekkasjer har gitt resultater.

– Det går i riktig retning, sier Ognedal.

Spesielt to av lekkasjene i fjor hadde stort risikopotensial: lekkasjen i utstyrsskaftet på Statfjord A i mai som medførte eksplosjonsfare og storulykkesrisiko, og gasslekkasjen på Oseberg C i september. Dette var den største lekkasjen i prosessområder i nyere tid, etter gasslekkasjen på Visund i 2006.

Det var ingen dødsulykker på sokkelen i 2008. Den siste dødsulykken skjedde på løftefartøyet Saipem 7000 i august 2007. Det har heller ikke vært dødsulykker på landanleggene i 2008. Den siste dødsulykken skjedde på Nyhamna (Ormen Lange landanlegg) i 2005. (ANB-NTB)

Hele rapporten fra Petroleumstilsynet om risikonivået i 2008 kan du laste ned her.

Annonse
Annonse