JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Flomoffer-dugnad blant kulturarbeidere

Norske kulturarbeidere er nå i gang med sin egen aksjon for å støtte flomofrene i Pakistan.

odd.arne.olafsen@lomedia.no

Skuespiller og styremedlem i Norsk Skuespillerforbund, Toni Usman, startet 1. september en aksjon til støtte for flomofrene i Pakistan.

– FN regner med at dødstallene etter flommen i Pakistan vil overstige både tsunamien i 2004 og jordskjelvet på Haiti. Da kan vi ikke bare sitte stille, men støtte alt vi kan, sier Usman til FriFagbevegelse.no.

Forestilling

Som et ledd i aksjonen ble det arrangert en dugnadsforestilling 19. september i Oslo. En rekke scenekunstnere stilte opp for flomofrene i forestillingen «Kulturell livbøye», som også er aksjonens navn. Responsen på aksjonen har ført til at aksjonen nå forlenges fram til 15. oktober.

– Vi oppfordrer både organisasjoner, institusjoner og enkeltpersoner i hele kulturnorge til å støtte opp om aksjonen, sier Usman.

Uavkortet

AOF Norge administrerer innsamlingen og står samtidig som garantist for at de innsamlede midlene uavkortet går til Labour Education Foundation (LEF), en humanistisk organisasjon som allerede er på plass i flere av flomområdene i Pakistan.

Agder Teater, Norsk Skuespillerforbund, Musikernes fellesorganisasjon, Norsk Transportarbeiderforbund, Akershus Teater, Norske Dansekunstnere og Norsk Teater- og Orkesterforening har alle støttet aksjonen med bevilgninger.

Annonse

Flere saker

Annonse