JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Nytt om navn:

Industri Energi-ansatt inn i regjeringens nye strømnett-utvalg

Avdelingsleder Maria Schumacher Walberg i Industri Energi er den eneste fra LO-systemet som er tatt ut til et utvalg som skal vurdere utviklingen av strømnettet.
Maria Schumacher Walberg leder Industri Energis samfunnspolitiske avdeling. Nå skal hun delta i et regjeringsoppnevnt utvalg som skal vurdere utviklingen av strømnettet i Norge.

Maria Schumacher Walberg leder Industri Energis samfunnspolitiske avdeling. Nå skal hun delta i et regjeringsoppnevnt utvalg som skal vurdere utviklingen av strømnettet i Norge.

Arkivfoto: Nanna Aanes Wolden

tonje@lomedia.no

– Det er veldig spennende, og jeg gleder meg veldig til å komme i gang, forteller Maria Schumacher Walberg, som er avdelingsleder for samfunnspolitisk avdeling i Industri Energi.

Regjeringen oppnevnte 11. juni et offentlig utvalg som skal vurdere utviklingen av strømnettet i Norge. Utvalget skal foreslå tiltak som kan redusere tiden det tar å konsesjonsbehandle nye nettanlegg. Det kan bidra til raskere og mer effektiv utbygging av strømnettet.

– For tiden skjer det store endringer i kraftmarkedet når det kommer til etterspørsel og produksjon av kraft. Det er viktig at strømnettet kan møte kravene som vil bli stilt, sier Walberg.

En stor andel av Industri Energis medlemmer jobber i industri som bruker mye kraft i produksjonen. Utvalget skal levere sin innstilling innen 15. juni 2022.

Ifølge en pressemelding fra regjeringen skal utvalget fokusere på:

*Tiltak for å redusere tiden det tar å utvikle og konsesjonsbehandle nye nettanlegg.

* Prinsipper for å ivareta en samfunnsøkonomisk utvikling av strømnettet i en tid med stor usikkerhet om forbruksutviklingen.

* Mulige forbedringer i systemet med tilknytningsplikt.

Mange og store aktører i Norge ønsker å etablere kraftforbruk raskt, og i områder med begrenset nettkapasitet er det en utfordring at det tar lang tid å øke kapasiteten. Samtidig er det betydelig usikkerhet knyttet til forbruksplanene. Dermed er det krevende å gjøre samfunnsøkonomiske vurderinger av nettutviklingen framover, ifølge meldingen.

Elektrifiseringen av Norge og utviklingen av kraftsystemet på land er viktige temaer i den nye stortingsmeldingen Energi til arbeid.

Les også: Slik vil de sikre vekst og arbeidsplasser med Norges energiressurser

– I arbeidet med stortingsmeldingen har jeg fått flere innspill om nettkapasitet og tiden det tar å bygge nytt strømnett. Vi oppnevner dette utvalget for å finne løsninger for nettutvikling som i større grad er tilpasset dagens utfordringer, sier olje- og energiminister Tina Bru i pressemeldingen.

Utvalget skal ledes av administrerende direktør i Enova, Nils Kristian Nakstad.

Annonse

Flere saker

Annonse