JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Foretrekker blåblått

Frp-nestor Carl I. Hagen foretrekker en ren blåblå regjering.

Men han sier Venstre og KrF kan være med dersom de godtar oljeutvinning utenfor Lofoten og en strengere asylpolitikk.

- Venstre og KrF har det motsatte syn i en rekke konkrete spørsmål, der Høyre og Fremskrittspartiet kan sikre et flertall på Stortinget sammen med Arbeiderpartiet, sier Hagen til NTB.

Han mener det er galt at småpartier skal kunne blokkere for enkeltsaker og nevner konsekvensutredning av oljevirksomhet utenfor Lofoten og en strengere asyl- og flyktningpolitikk som eksempler.

- Men hvis Venstre og KrF aksepterer dette, vil man kunne gå videre med forhandlinger om en firepartiregjering, sier han.

– Les også: Politi: Hagen bør beklage

Helt siden brakvalget i 1989 har Hagen og Fremskrittspartiet hatt ambisjoner om å sitte i regjering. At drømmen nå synes å gå i oppfyllelse, gleder den gamle partiformannen.

- Vi går inn i spennende uker. Det er en skjebnestund for partiet, sier Hagen, som mener seg feilaktig framstilt som kritisk til partileder Siv Jensens linje i spørsmålet om en borgerlig regjering.

- Jeg er fryktelig lei meg og nedkjørt for at VG lyktes med å skape et feilaktig inntrykk av at jeg skulle ha kritisert Siv i kronikken, for det har jeg ikke gjort, skriver Hagen på Facebook.

Han mener VGs dekning og et TV 2-intervju fra torsdag i forrige uke skaper et feilaktig bilde av hans holdning til Siv Jensen som partileder og Frp-ledelsens linje i spørsmålet om et borgerlig regjeringssamarbeid generelt.

– Les også: – Skal klippe gresset

- Lørdag på vei til konfirmasjon for et barnebarn fikk jeg sjokk da jeg så VGs forside. Helt feilaktig ble det påstått at jeg sto for et opprør mot Siv, innleder Hagen Facebook-meldingen sin.

Det er særlig avslutningsavsnittet i VG-kronikken Hagen er blitt kritisert for. Etter først å ha ramset opp ti punkter hvor det er viktig for Frp å få gjennomslag i regjeringsforhandlinger, slo Hagen fast følgende:

«Dersom resultatet blir for dårlig, slik jeg vurderer det, vil jeg ikke nøle med å knuse min egen drøm om regjeringsdeltakelse ved sterkt å argumentere mot slik deltakelse i det offentlige rom.»

Selv benekter han å stilt ultimatum til Frps forhandlere gjennom kronikken eller intervjuene han har gitt.

- Det er ikke annet enn en ønskeliste, og jeg er fullt klar over at Frp ikke kan få gjennomslag for alt. Samtidig kan vi ikke gå i regjering for knapper og glansbilder heller. Og viktigere enn antallet statsrådsposter er det politiske innholdet i en regjeringsplattform, sier Hagen.

– Les også: Misunner ikke Siv Jensen

Han gratulerer Siv Jensen og dagens partiledelse med et valgresultat som ble bedre enn han fryktet på forhånd.

- Jeg er fornøyd, men skulle gjerne ha sett 17-tallet, sier Hagen, som avviser at forholdet til dagens partileder er betent.

- Vi har et greit, korrekt forhold, sier han.

(ANB-NTB)

Annonse
Annonse