JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Filmforbundet og Virke er enige i lønnsforhandlingene for de som jobber med TV-underholdning

Det er enighet i meklingen mellom Norsk Filmforbund (NFF) og Virke om TV-underholdningsoverenskomsten.
Det blir Stjernekamp denne uka også.

Det blir Stjernekamp denne uka også.

Julia Marie Naglestad/NRK

tormod@lomedia.no

Natt til lørdag la mekler Torkjel Nesheim frem et forslag partene aksepterte, etter møter torsdag og fredag.

Ifølge Medier24 er det gjort endringer i minstelønnssatsen og endringer i teksten om uavhengige stillinger, som skal sikre bedre lønn til dem med særlig uavhengige stillinger innenfor TV-underholdning.

Høyere lønn viktig krav

«4–5 timer på overtid kom vi til enighet med Virke på TV-underholdningsoverenskomsten. Tusen takk til alle medlemmer og tillitsvalgte som har vært helt unike med støtte og oppmuntring både før og under forhandlingene», skrev Filmforbundet på Facebook lørdag morgen.

Ifølge NFF ligger snittlønnen innefor TV-underholdning omtrent 25 prosent under snittlønnen i Norge. Lønnsøkning var derfor et viktig krav, i tillegg til at tariffavtalen skulle omfatte flere medlemmer.

NFF sender forslaget til uravstemning med anbefaling, melder Riksmekleren.

Dermed blir det ikke streik blant dem som jobber med TV­-under­holdning. På forhånd var det varslet at en streik ville ramme blant annet TV-programmene Stjernekamp og Skal vi danse.

TV-drama ikke ferdig

Partene i TV-dramaoverenskomsten forhandler fremdeles på overtid lørdag formiddag.

NFF har varslet streikeuttak for opptil 150 medlemmer om partene ikke blir enige.

– Vi sitter fortsatt i dramaforhandlinger, skriver Filmforbundets Bjørn A. Brem i en sms til Medier24.

Et lønnsystem for NFF-medlemmer er et viktig krav, ifølge en pressemelding fra forbundet.

– Vi skal ha et lønnssystem for å sikre lønnsutviklingen til de som lager og skaper innholdet som produsenter, kringkastere og distributører tjener så gode penger på, skriver forbundet.

– Skiftet fra spillefilm til TV-serier innebærer at det er de samme NFF-medlemmene som gjør den samme jobben, men Virke har så langt nektet å tariffeste den samme lønnen.

Annonse
Annonse