JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Nav-sjefen mener velferdsstaten er truet

Nav-direktør Sigrun Vågeng er bekymret og mener velferdsstaten er truet. – Det er opp til politikerne og ikke Nav, hvor det må kuttes, sier Vågeng.
Nav-direktør Sigrun Vågeng mener Norge har et problem dersom ikke mange nok kommer i arbeid og de som får utbetalt penger fra fellesskapet fortsetter å øke

Nav-direktør Sigrun Vågeng mener Norge har et problem dersom ikke mange nok kommer i arbeid og de som får utbetalt penger fra fellesskapet fortsetter å øke

Luca Kleve-Ruud/Samfoto

I fjor regnskapsførte Nav utgifter på til sammen 506 milliarder kroner.

Nav-direktør Sigrun Vågeng mener velferdsstaten er truet dersom ikke mange nok kommer i arbeid.

– Navs omverdensanalyse viser at vi blir flere her i landet, at vi lever lenger og at det er flere som kommer til Norge for å bo og leve her. Det betyr også større press på velferdsytelsene vi har. Hvis ikke flest mulig kommer seg i arbeid, så vil ikke dette kunne gå i hop på sikt, sier Vågeng til NRK.

Nav-direktøren mener det er politikerne og ikke Nav som må avgjøre hvor det må kuttes.

– Det er opp til politikerne å fortelle hva som skal overleve, hva vi skal legge bort og hva vi eventuelt må veksle noe inn i fremtiden, oppfordrer Vågeng.

Norske arbeidsfolk må tjene mindre hvis velferdsstaten skal reddes, mener Pengefondet

– Det haster med en skattereform for å redde velferdsstaten

«Fagbevegelsen er garantisten for at velferdsstaten ikke rakner»

Annonse
Annonse