JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Transportforening må velge leder på nytt: Valget ble underkjent av forbundsstyret

Uten diskusjon vedtok et enstemmig forbundsstyre å gi Midtnorsk Transportarbeiderforening pålegg om å arrangere nytt valg på leder i foreninga, men Midtnorsk krever ny behandling i forbundsstyret.
Terje Fenn Samuelsen, 1. nestleder i Norsk Transportarbeiderforbund, hevder forbundet har fått dokumentasjon på et ansettelsesforhold, mens navnebror Terje Pedersen sier det ansettelsesforholdet aldri ble godkjent i styret i Midtnorsk.

Terje Fenn Samuelsen, 1. nestleder i Norsk Transportarbeiderforbund, hevder forbundet har fått dokumentasjon på et ansettelsesforhold, mens navnebror Terje Pedersen sier det ansettelsesforholdet aldri ble godkjent i styret i Midtnorsk.

Bjørn A. Grimstad

res@lomedia.no

Terje Pedersen (67) ble valgt til ny leder på årsmøtet i Midtnorsk Transportarbeiderforening 6. april. Det var kun seks dager etter at han ble pensjonist fra jobben som forretningsfører i den samme foreninga, og fem dager etter at han begynte i et vikariat for en av de fast ansatte i Midtnorsk som var ute i pappapermisjon.

Allerede på årsmøtet kom det merknader på at Pedersen ikke ville være valgbar etter forbundets vedtekter siden han var ansatt i et vikariat, men årsmøtet valgte å se bort fra det. Resultatet ble 29 stemmer til Pedersen, 9 stemmer til Johnny Sletvold (som var innstilt til gjenvalg som leder av en enstemmig valgkomite) og en blank stemme.

p

Ingen debatt

Etter valget sa Pedersen til Transportarbeideren at han var uenig i at det var et brudd på vedtektene å velge ham som ny leder i Midtnorsk Transportarbeiderforening.

– Begrensningen om at ansatte ikke kan velges, gjelder kun forbundets vedtektsorganer. Ikke foreningene, påpekte han.

Den tolkningen var 2. nestleder Terje Fenn Samuelsen i NTF, helt uenig i.

– Denne begrensningen gjelder selvsagt også verv i foreningene, sa han.

Sist uke fikk forbundsstyret saken på bordet, og i innstillingen fra adminstrasjonen lød det at «valget av leder underkjennes og valget av leder må gjennomføres på nytt».

Ikke en eneste av forbundsstyrets representanter tok ordet til saken, og den ble dermed enstemmig vedtatt.

Ble ikke kontaktet

Det forbauser Terje Pedersen som ble valgt som ny leder i Midtnorsk Transportarbeiderforening.

– Jeg ble veldig overraska over at forbundsledelsen behandlet en slik sak uten at jeg fikk komme med min versjon på forhånd, og uten at vi har sendt inn noen forespørsel. Instruksen i foreninga er at det er arbeidsutvalget som innstiller på ansettelser og deretter orienterer styret, men vi hadde ikke rukket å ha noe styremøte før vedtaket i forbundsstyret kom, sier Pedersen.

Saken fortsetter under bildet.

Forbundets vedtekter om ansatte kan velges til leder i foreningene står sentralt etter at Midtnorsk Transportarbeiderforening valgte Terje Pedersen som ny leder for en måned siden.

Forbundets vedtekter om ansatte kan velges til leder i foreningene står sentralt etter at Midtnorsk Transportarbeiderforening valgte Terje Pedersen som ny leder for en måned siden.

John Henry Aursøy

Han hevder nå at det heller ikke har dreid seg om et vikariat, men at han kun har vært tilkallingsvikar.

– Det står i forslaget at jeg skulle inn i et vikariat, men det fikk vi aldri behandlet i arbeidsutvalget. Jeg trakk forslaget om å opprette vikariatet før styremøtet. Hadde forbundsstyret ikke vært så raske med sin behandling, så hadde de kanskje kunne rammet meg, sier Pedersen.

Valgt til lønnet stilling

På styremøtet i Midtnorsk i går ble det derfor vedtatt å anke forbundsstyrets vedtak. Ikke inn til representantskapet, men til ny behandling i forbundsstyret.

– Både forbundssekretær Morten Hagen og lederen i Lastebileiernes Forening, Trond Erik Knutsen, som sitter i representantskapet var ansatt i foreningene sine da de ble valgt. Jeg var derimot ikke ansatt, kun i et tilkallingsvikar på valgtidspunktet, og det ansettelsesforholdet var heller ikke formelt behandlet i foreningen. Derfor vil vi anke saken inn for forbundsstyret for ny behandling, siden oppfatningen av virkeligheten forbundsstyret hadde da de gjorde sitt vedtak, var feil. Jeg synes også det er merkelig at ikke tidligere leder i Midtnorsk, Johnny Sletvold ble erklært inhabil når saken ble behandlet, sier Terje Pedersen.

På styremøtet i foreninga i går ble det for øvrig klart at i stedet for et ansettelsesforhold, så ble Pedersen valgt inn som tillitsvalgt i hel lønnet stilling ut permisjonsperioden til saksbehandleren som har pappapermisjon.

p

– Handler ikke om person

Forbundets 1. nestleder, Terje Fenn Samuelsen, sier til Transportarbeideren at forbundet selvsagt vil behandle en anke fra Midtnorsk Transportarbeiderforening. Han avviser derimot at de ikke var i kontakt med foreninga før vedtaket ble fattet.

– Det er viktig å fremheve at dette ikke handler om person, men om et verv som blir utfylt i henhold til vedtektene. Vi var i kontakt med daglig leder i Midtnorsk og fikk oversendt et dokument med arbeidsavtale utstedt av daglig leder. Det burde etter vårt syn være mer enn godt nok, påpeker Fenn Samuelsen.

Han viser til at dispensasjoner fra akkurat dette punktet i vedtektene er gitt tidligere. Sist i forbindelse med en ansatt i Vestnorsk Transportarbeiderforening og hans deltakelse på det kommmende ekstraordinære landsmøtet neste uke.

– Men vi har ikke mottatt noen søknad fra Midtnorsk Transportarbeiderforening, sier han.

Nestlederen sier han heller ikke har noe i mot Terje Pedersen som leder i Midtnorsk Transportarbeiderforening.

– Dersom medlemmene ønsker det, har jeg ingenting imot det. Jeg vil bare at det skal gjøres formelt riktig, avslutter Terje Fenn Samuelsen.

Annonse

Flere saker

Annonse