JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Trondheimskonferansen flytter fra Folkets hus etter 30 år

I 30 år har Folkets hus i Trondheim vært arena for Trondheimskonferansen siste helg i januar. Nå har den flyttet fra Folkets hus til Lerkendal.
Daværende nestleder i LO, Hans Christian Gabrielsen, på Trondheimskonferansen i 2016. Nå er konferansen flyttet fra Nova konferansesenter i Folkets hus til hotellet ved Lerkendal.

Daværende nestleder i LO, Hans Christian Gabrielsen, på Trondheimskonferansen i 2016. Nå er konferansen flyttet fra Nova konferansesenter i Folkets hus til hotellet ved Lerkendal.

Jan Erik Østlie

torgny@lomedia.no

Siste helga i januar går Trondheimskonferansen av stabelen, men for de som er vant til kinosalen og Nova møtesenter blir det nye tider. Konferansen er flyttet fra Folkets hus i Trondheim senter til hotellet ved Lerkendal fotballstadion.

Dette etter at møtesenteret Nova i Folkets hus har blitt lagt ned.

Men om lokalene blir nye, blir innholdet i det samme sporet som konferansen har vært holdt i siden 1986. Rundt 600 deltakere fra hele landet og fra de aller fleste fagforbund i og utenfor LO, kommer til å bruke helga til å diskutere opposisjonspolitikk.

LO spår pensjonssmell for sliterne

Industripolitikk

I år kommer konferansen til å bruke lørdagen til å diskutere industripolitikk. Først møtes Hogne Hongset fra Industri Energi og Mads Løkeland fra Naturvernforbundet til diskusjon om kraftpolitikk. Etter det kommer Anne Berit Aker Hansen fra NNN og Jørn Eggum fra Fellesforbundet til å diskutere industripolitikk sammen med Erik Lindeberg fra Sintef.

Etter dette blir det diskusjon om situasjonen etter LO-kongressen og stortingsvalget 2017. LO-ledelsens representant, Are Tomasgard, innleder. Søndag er satt av til en omfattende pensjonsdiskusjon.

Brexit

Konferansen starter fredag kveld med at Stein Stugu fra De Facto, Sara Bell fra Fagforbundet og Joachim Espe fra Fellesforbundet vil diskutere dagens arbeidsliv, om det er på vei tilbake til standardene fra 1860.

I forkant av selve Trondheimskonferansen arrangeres tre formøter. LO i Oslo og Trondheim arrangerer sammen med Nei til EU et formøte med tema om Brexit og EØS møter arbeidslivet. I tillegg blir det to temaer om internasjonale spørsmål, et om Palestina og et om Syria og Venezuela.

LO-medlemmenes dom: LO var anonym under valgkampen

Annonse
Annonse