JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Boikotten av Yilport er avsluttet:

Yilport åpner for samarbeid med havnearbeiderne etter at boikott tok slutt

I går avsluttet Norsk Transportarbeiderforbund sin boikott av den største havneoperatøren i Oslo havn, Yilport. Det kan bety mer å gjøre for havnearbeiderne i hovedstaden.
- Vi har ingen motforestillinger mot å bruke havnearbeiderne til Oslo Bryggearbeideres Forening så lenge de kan konkurrere på pris, service og kvalitet, sier Eryn Dinyovszky, leder for Yilport i Norden.

- Vi har ingen motforestillinger mot å bruke havnearbeiderne til Oslo Bryggearbeideres Forening så lenge de kan konkurrere på pris, service og kvalitet, sier Eryn Dinyovszky, leder for Yilport i Norden.

Yilport

res@lomedia.no

Boikotten som startet 4. februar 2015 ble igangsatt fordi Yilport nektet å inngå tariffavtale med Transportarbeiderforbundet (NTF) for losse- og lastearbeidet på bedriften. Siden den gang har det vært flere blokader av bedriften fra havnearbeidernes side, men etter at Høyesterett avsa en dom i Holship-saken for nesten nøyaktig to år siden, har det vært stille.

Yilport-boikotten avsluttes etter fire år

I går bekreftet 1. nestleder i NTF, Terje Fenn Samuelsen, at boikotten av Yilport ble avsluttet med effekt samme dag. Den beskjeden vil gå til Den Internasjonale Transportarbeiderføderasjonen, slik at eventuelle sympatiaksjoner internasjonalt også kan avsluttes. Fenn Samuelsen avslørte også at han ville ta kontakt med Yilport for å få til et samarbeid til det beste for både havnearbeiderne og bedriften.

Kan bruke OBF

Selv om hun mener at boikotten ikke har hatt noen effekt på driften til Yilport i Oslo, er Fenn Samuelsens utstrakte hånd, noe leder for Yilport i Norden, Eryn Dinyovszky, vil ta i mot.

– I utgangspunktet vil Yilport i Oslo vil fortsatt basere sin drift på egne fast ansatte slik vi har gjort helt fra starten, og blant våre ansatte i dag er det to tidligere havnearbeidere fra Oslo Bryggearbeideres Forening. Vi bruker innleid arbeidskraft for å dekke perioder med ekstra mye arbeid og for å dekke ferier, og til det har vi ingen motforestillinger til å bruke arbeidskraft fra Oslo Bryggearbeideres Forening eller andre selskap så lenge de kan konkurrere på pris, service og kvalitet, sier Eryn Dinyovszky i Yilport Norden.

– Må få flere i arbeid

Leder for Oslo Bryggerarbeideres Forening, Roar Langaard, er glad for signalene fra Yilport.

– Vi vet jo at Yilport har mange faste ansatte, så at behovet hovedsakelig er supplering ved behov er helt greit. Det viktigste for OBF er å få flere av våre ansatte i arbeid, påpeker han.

(Saken fortsetter under bildet.)

- Vi vil nå gå i dialog med Yilport, sier leder for Oslo Bryggearbeideres Forening, Roar Langaard.

- Vi vil nå gå i dialog med Yilport, sier leder for Oslo Bryggearbeideres Forening, Roar Langaard.

Roy Ervin Solstad

Langaard sier at OBF vil ta kontakt med Yilport for å legge frem sine priser og tjenester på losse- og lastearbeid.

– Da vil nok Yilport se at vi er en veldig god løsning for dem på alle måter. Kompetansen og erfaring har vi fra før, understreker han.

Vil i dialog

Han vil heller ikke sette seg i veien dersom Yilport vil ansette OBF-medlemmer på permanent basis.

- Det var Yilport som hentet de to OBF-medlemmene, og det er selvfølgelig ikke negativt hvis Yilport vil ansette noen fast, selv om det ikke er noe vi vil jobbe aktivt for, sier han.

Han poengterer imidlertid at OBF også blir benyttet av andre operatører.

– De er fortsatt avhengige av oss og har vært lojale overfor oss hele veien, så de vil være vår hovedprioritet. Det viktigste for oss nå vil likevel være å komme i en dialog med Yilport for å finne en løsning som kan være bra for hele Oslo havn, avslutter Roar Langaard.

Annonse

Flere saker

Annonse