JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Foss ferdig på Stortinget

Høyre-profilen Per-Kristian Foss tar ikke gjenvalg til Stortinget i 2013. Nå vil han bli fylkesmann i Oslo og Akershus.

Overfor Aftenposten.no bekrefter Foss at han er søker til den ledige stillingen som fylkesmann i Oslo. Den opprinnelige søknadsfristen utløp mandag, men er blitt forlenget til 15. mars.

Foss er en av de virkelige veteranene på Stortinget. Han ble fast representant allerede i 1981 etter å ha møtt som varamann i en periode. Uansett om han blir fylkesmann eller ikke, er han ferdig på Løvebakken i 2013.

– Det gjelder selv om jeg ikke skulle få den. Da har jeg sittet 32 år på Stortinget. Det får holde, sier Foss til Aftenposten.no.

En av konkurrentene til fylkesmannsjobben kan bli Foss' tidligere statsrådskollega Valgerd Svarstad Haugland. Den tidligere KrF-lederen, som i dag er kirkeverge i Oslo, sier til Vårt Land at hun sterkt vurderer å søke stillingen.

En annen tidligere KrF-representant, Ola T. Lånke, sier til samme avis at han er fristet av jobben som fylkesmann i Sør-Trøndelag. Også her er søknadsfristen 15. mars, noe den også er for stillingen som fylkesmann i Troms. (ANB-NTB)

Annonse
Annonse