JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Gadd ikke svare Venstre

En oppgitt Erik Solheim gadd ikke svare på spørsmål om biodiesel under klimadebatten i Stortinget fredag

Det var da Stortinget fredag formiddag debatterte den klimapolitiske orienteringen til miljøminister Solheim (SV) torsdag at Venstres parlamentariske leder, Trine Skei Grande, fikk passet påskrevet.

Hun ville vite hva Solheim tenkte på da han åpnet biodieselfabrikken til Uniol i Fredrikstad samtidig som han visste at biodrivstoff kunne bli avgiftsbelagt.

– Du var også klar over at omsetningspåbudet i klimaforliket ikke ville bli fulgt. Hva tenkte du da og hva tenker du nå, spurte Grande.

En svært oppgitt Solheim ga klar tilbakemelding, men intet svar.

– Å starte en ny runde med detaljer og fiksfakserier for å score norske innenrikspolitiske poenger to dager før København-konferansen, hvor temaet er hvordan vi skal redde kloden, det gidder jeg ikke svare på, sa Solheim.

Realistiske mål

Solheim benektet at han under redegjørelsen «snakket ned» de norske forventningene til utfallet av klimatoppmøtet i København neste uke. Han påpekte det som de siste ukene er blitt klarere og klarere: Det kommer ingen juridisk bindende klimaavtale i København, men det kan komme en politisk avtale som forplikter partene til å jobbe videre mot en endelig avtale senere.

– Flere her i salen i dag og mediene har hevdet at jeg har snakket ned forventningene. Det er og blir galt. Jeg gir bare en helt realistisk beskrivelse av hva som er mulig og ikke mulig å oppnå i København, sa Solheim.

Nye klimakompiser

Fremskrittspartiet er det eneste partiet på Stortinget som ikke er del av det brede klimaforliket. Likevel var det nettopp Frps klimapolitiske talsmann Ketil Solvik-Olsen som framsto som Solheims beste klimakompis om dagen. Der han roste Solheim for orienteringen og målsettingene i København, siterte Solheim skriften da han gratulerte Solvik-Olsen med «omvendelsen».

– La oss alle glede oss over Frps tilnærming til nye posisjoner, og gi tilgivelse for at partiet for noen år siden trodde klimaproblemene var noe SV hadde funnet på for å vinne stemmer. La oss glemme det og glede oss over at Solvik-Olsen kanskje kan føre partiet inn på en ny og mye bedre kurs, sa Solheim. (ANB-NTB)

Annonse
Annonse