JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Masud Gharahkhani var en av åtte som deltok på et litt uvanlig medlemsmøte

Stortingspresidenten besøkte fagforeninga si.
FORBUNDSFELLER: HK-leder Christopher Beckham (t.v.) viser fram kontoret sitt til Masud Gharahkhani og Lise Christoffersen.

FORBUNDSFELLER: HK-leder Christopher Beckham (t.v.) viser fram kontoret sitt til Masud Gharahkhani og Lise Christoffersen.

Brian Cliff Olguin

lene.svenning@lomedia.no

I Handel og Kontors forbundsstyresal i Folkets Hus i Oslo er det gjort klart til medlemsmøte. I et hjørne er det dekket opp med lekre tapasretter. HK-leder Christopher Beckham har invitert en relativt spesiell gruppe HK-medlemmer på besøk.

De 22 inviterte sitter alle på Stortinget. De siste dagene har det imidlertid kommet en del avbud, fra blant andre SV-leder Audun Lysbakken og Rødt-leder Bjørnar Moxnes. Men åtte av medlemmene på tinget har prioritert å besøke forbundet sitt.

En av dem er stortingspresident Masud Gharahkhani. Radiografen fra Skotselva kommer til Folkets Hus i svart bil. Lise Christoffersen fra Ap har fått sitte på. De er tidlig på plass og rekker en omvisning på forbundslederens kontor.

– Jeg spurte om å få gå tidligere fra et møte. Fagbevegelsen er viktig, sier hun.

Fra fire partier

De inviterte kommer fra fire av de ni partiene på Stortinget: Arbeiderpartiet, Sosialistisk Venstreparti, Rødt – og Senterpartiet. HK har ingen medlemmer blant stortingsrepresentantene i de andre partiene.

MEDLEMSMØTE: Handel og Kontor inviterte medlemmer som sitter på Stortinget til et bli-kjent-møte med mat og drikke. Fra venstre Lise Christoffersen (Ap), Masud Gharahkhani (Ap), HK-nestleder Lena Reitan, HK-leder Christopher Beckham, HK-nestleder Elisabeth Sundset,  Andreas Sjalg Unneland (SV), Tobias Drevland Lund (R) og  Ole André Myhrvold (Sp). Siden kom tre stortingsrepresentanter til.

MEDLEMSMØTE: Handel og Kontor inviterte medlemmer som sitter på Stortinget til et bli-kjent-møte med mat og drikke. Fra venstre Lise Christoffersen (Ap), Masud Gharahkhani (Ap), HK-nestleder Lena Reitan, HK-leder Christopher Beckham, HK-nestleder Elisabeth Sundset, Andreas Sjalg Unneland (SV), Tobias Drevland Lund (R) og Ole André Myhrvold (Sp). Siden kom tre stortingsrepresentanter til.

Brian Cliff Olguin

– Som dere vet jobbet HK for en Ap-ledet regjering med et sterkest mulig SV. Det ble ikke helt sånn, men regjeringen har levert fra dag én, skryter HK-leder Christopher Beckham etter å ha ønsket medlemmene velkommen.

Beckham ramser opp saker han mener regjeringen har levert som lovet: styrking av retten til heltid, pensjon fra første krone, gjeninnføring av kollektiv søksmålsrett og arbeidet med Norgesmodellen, som skal sikre at det offentlige i størst mulig grad handler med seriøse aktører.

SERVERING: Ole André Myhrvold er den eneste stortingsrepresentanten fra Senterpartiet som er medlem i HK. Her er han flankert av HK-nestlederne Lena Reitan (t.v) og Elisabeth Sundset.

SERVERING: Ole André Myhrvold er den eneste stortingsrepresentanten fra Senterpartiet som er medlem i HK. Her er han flankert av HK-nestlederne Lena Reitan (t.v) og Elisabeth Sundset.

Brian Cliff Olguin

Kiwi, CirkleK og Coop-bakgrunn

Både Beckham og de to HK-nestlederne Elisabeth Sundset og Lena Reitan benytter anledningen til å fortelle medlemmene om hvilke andre saker som er viktige for forbundet. Det nikkes gjenkjennende rundt bordet, arbeidslivspolitikk er de opptatt av alle sammen.

Så får stortingsrepresentantene fortelle litt om seg selv. Masud Gharahkhani har vært HK-medlem siden 2008, da han var LOs ungdomssekretær i Vestfold. Lise Christoffersen har sittet på Stortinget i 16 år og har jobba mye med arbeidslivspolitikk, i det siste intenst med pensjon fra første krone, forteller hun. Christopher Beckham nikker anerkjennende.

Ole André Myhrvold er den eneste HK-medlemmet fra Senterpartiet. Han har permisjon fra jobben som næringspolitisk sjef i Coop Øst, og var tidligere HK-klubbleder i det som het Coop NKL og ansattes representant i styret. Tobias Drevland Lund fra Rødt forteller om sin bakgrunn fra Kiwi. Andreas Skjalg Unneland fra SV har vært medlem i HK i ti år, forteller han. Han jobbet på bensinstasjon ved siden av studiene.

BLIDE FJES: Stortingspresidenten får Andreas Skjalg Unneland (SV) og Tobias Drevland Lund (R) til å le.

BLIDE FJES: Stortingspresidenten får Andreas Skjalg Unneland (SV) og Tobias Drevland Lund (R) til å le.

Brian Cliff Olguin

Aasrud har rekorden

En halv time forsinket kommer det halsende to medlemmer til: Tom Kalsås fra Ap som rykket inn på Stortinget da Hadia Tajik ble statsråd, og Trine Lise Sundnes fra samme parti. Sistnevnte bruker ikke veldig lang tid på å presentere seg, hun er godt kjent i og med forbundet hun var leder for fram til våren 2020.

Nok et HK-medlem smyger seg inn i lokalene. Rigmor Aasrud er parlamentarisk leder i Arbeiderpartiet. Dessuten har hun trolig rekorden i rommet: Mer enn 30 år som medlem i Handel og Kontor.

En time etter ankomst takker stortingspresidenten for seg. Han foreslår at neste medlemsmøte finner sted på hans kontor. Så må han gå.

– Jeg skal på kino med dronninga!

Brian Cliff Olguin

Dette er en sak fra

Vi skriver om ansatte i handel, kontor, luftfart og reiseliv, finans, forlag, media, samferdsel og organisasjoner.

Les mer fra oss

Annonse

Flere saker

Annonse