JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Stortingsvalget

Dette mener partiene om skolen

Skolenes landsforbund (SL) har kartlagt partienes syn på sentrale skolepolitiske spørsmål.

Sidsel Valum

SIDSEL VALUM

sidsel@lomedia.no

Alle partiene som har svart, fra Rødt til SV, Ap, Sp, Mdg, KrF, V, H og Frp, er enige om kun ett av spørsmålene de har svart på. Alle har svart ja på at deres parti vil bidra til å avbyråkratisere oppvekstsektoren ved å gi de ansatte økt tillit.

Der stopper enigheten.

– Det mest oppsiktsvekkende er at det bare er Frp som sier nei til en norm for voksentetthet i barnehagen, og at det bare er Høyre som har sagt nei til at det skal være minst én godkjent lærer til stede i alle undervisningstimer, sier andre nestleder Chris Gøran Holstad i Skolenes landsforbund.

SL kritisk til Listhaug: – Lærere skal ikke angi elever

Fra PDF

• PDF: SE PLAKATEN I STORT FORMAT

Sentrale skolepolitiske temaer

Blant 11 spørsmål alle de nevnte partiene har svart på, er også: Vil partiet fjerne kravet om karakteren 4 i matematikk for å komme inn på lærerutdanningen? Og – vil partiet endre fraværsgrensen i videregående skole?

– Vi har stilt spørsmål om saker som vi vet at våre medlemmer er opptatt av, sier Chris Gøran Holstad, som har samarbeidet med forbundssekretær i deltidsstilling Geir Allan Stava og første nestleder Terje Moen om å lage og gjennomføre undersøkelsen.

Verktøy for tillitsvalgte i SL

SL har fått hjelp av LO Media til å lage en plakat som viser hva partiene har svart.

– Den er sendt ut til plasstillitsvalgte sammen med skolestartpakka, og vi håper at den blir hengt opp godt synlig og at den kan bidra til gode diskusjoner i personalrommet, sier Chris Gøran Holstad.

Plakaten blir også lagt ut som pdf til nedlasting på hjemmesiden til Skolenes landsforbund.

Giske vil ha forlik om norsk utdanningspolitikk

NY PLAKAT: Andre nestleder Chris Gøran Holstad i Skolenes landsforbund håper den nye plakaten blir brukt til å skape debatt blant lærere før stortingsvalget.

NY PLAKAT: Andre nestleder Chris Gøran Holstad i Skolenes landsforbund håper den nye plakaten blir brukt til å skape debatt blant lærere før stortingsvalget.

Sidsel Valum

Dette er en sak fra

Vi skriver om ansatte i skolesektoren.

Les mer fra oss

Annonse

Flere saker

Annonse