JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Skolenes landsforbund (SL):

Glede i SL over ny lærernorm

SL er glad for at KrF fikk gjennomslag for ny lærernorm i budsjettforhandlingene, som sikrer større lærertetthet i grunnskolen, men er skuffet over at Høyre vant fram med å beholde nye kompetansekrav for lærere.
SL-LEDELSEN: Fra venstre Chris Gøran Holstad, andre nestleder, Anne Finborud, forbundsleder (og Terje Moen , første nestleder.

SL-LEDELSEN: Fra venstre Chris Gøran Holstad, andre nestleder, Anne Finborud, forbundsleder (og Terje Moen , første nestleder.

Bo Mathisen

Onsdag 22. november ble det enighet mellom de fire borgerlige partiene Høyre, Fremskrittspartiet, KrF og Venstre på Stortinget om statsbudsjettet for 2018. KrF kjempet fram en ny lærernorm, som har vært et stridstema under budsjettforhandlingene.

SL støtter lærernormen

Ifølge NRK er de fire borgerlige partiene enige om å innføre en lærernorm som sikrer maksimalt 16 elever i 1. til 4. klasse, og maksimalt 21 elever i 5. til 7. klasse fra og med høsten 2018. Fra høsten 2019 skal antallet angivelig justeres til henholdsvis 15 og 20.

– KrF har fått en skoleseier, sier statsminister Erna Solberg (H) til NRK. Hun har advart mot å innføre lærernorm.

Solberg erkjenner nederlag om lærernorm

– Dette er i tråd med SLs skolepolitikk og en god avtale for norsk skole og ikke minst elevene, sier første nestleder Terje Moen.

SL har i mange år tatt til orde for en maksgrense for antall elever per lærer.

– En norm på skolenivå betyr at store skoler i kommuner med blandet skolestruktur vil nye godt av ordningen og garanterer at ressursene kommer fram dit de skal – uavhengig av skolestruktur i kommunen. En ordning på skolenivå skaper dessuten forutsigbarhet for både lærere og skoleledelse og motvirker sentralisering. Takk til KrF som har fått ordningen i havn, sier nestleder Terje Moen på hjemmesiden til SL.

Følg I skolen på Facebook

Kompetansekravene røres ikke

Høyre har fått igjennom at de nye, omstridte kompetansekravene for lærere ikke skal røres, og at karakterkravet i matematikk for å komme inn på lærerutdanningene består.

– Forliket betyr at det fortsatt blir vanskelig å få nok kvalifiserte lærere fremover. Det ser ut som at den norske allmennlæreren med dette er død og begravet. Selv om det er enighet om en lærernorm, må vi bare konstatere at vi beveger oss nok et skritt i feil retning i norsk skolepolitikk. Skolenes landsforbund har kjempet hardt for å reversere kompetansekravene, sier Terje Moen.

– Nå ser det ut som avskiltingen og opptakskravet er fredet, i hvert fall fram til evalueringen, fortsetter Moen.

Venter storøkning av nettstudenter

Mer vold og trusler i Oslo-skolene

Ny studentorganisasjon i SL

Dette er en sak fra

Vi skriver om ansatte i skolesektoren.

Les mer fra oss

Annonse
Annonse