JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Skolenes landsforbund:

Henriette er ny fylkesleder i SL Rogaland

Henriette Sofie Selnæs (48) er ny fylkesleder i Rogaland. Hun henter energi i lærerjobben – og i fritida trener hun kampsport.
Henriette Sofie Selnæs (48) jobber som lærer på Haraldsvang ungdomsskole i Haugesund.

Henriette Sofie Selnæs (48) jobber som lærer på Haraldsvang ungdomsskole i Haugesund.

Privat

sidsel@lomedia.no

Henriette Sofie Selnæs er adjunkt med opprykk. Hun jobber som lærer på Haraldsvang ungdomsskole i Haugesund og underviser dette skoleåret i engelsk og naturfag.

– Jeg har det kjempegøy på jobb. Ingen dag er lik. Jeg får energi av å være sammen med elevene – som femti prosent av tida er en haug armer og bein – de er så fine og rause og byr på seg sjøl! sier hun.

«Adoptert» haugesunder

Dialekten røper at den nye fylkeslederen i SL Rogaland har røtter andre steder i landet. Henriette er født i Trondheim og har også tråkket noen barnesko på Nøtterøy.

– Jeg har bodd på Vestlandet siden 2000. Jeg var med i en studiegjeng med mange haugesundere i Bergen og ble adoptert av dem. Du flytter ikke til Haugesund uten å vite hva du går til! sier hun og ler.

Koronaen sliter ut lærere i Oslo – over 800 er ikke i stand til å jobbe

Ny fylkesleder

På årsmøtet til SL Rogaland 2. november, som var utsatt fra mai i år på grunn av koronasituasjonen, ble Henriette Sofie Selnæs valgt til fylkesleder. Hun var nestleder i arbeidsutvalget (AU) til fylkesstyret i forrige periode og er også lokallagsleder i SL Haugesund. Henriette overtok vervet etter Monika Kvilhaugsvik, som har vært fylkesleder i en årrekke.

– Jeg har et fantastisk fylkesstyre å dra veksler på. Vi trekker i samme retning. Det er lov hos oss å heller stille et spørsmål for mye enn et for lite, sier hun.

På telledatoen 30. september i år hadde SL Rogaland 701 medlemmer og kan dermed sende åtte delegater til landsmøtet i 2021 – som er én mer enn på forrige landsmøte. Henriette trekker fram at arbeidet med å lage en handlingsplan for ivaretakelse av tillitsvalgte, som forrige landsmøte vedtok å utforme i denne landsmøteperioden, var et forslag fremmet av SL Rogaland.

Ble vervet av SL-ildsjel

– Hvorfor SL?

– Jeg ble vervet av Edgar Kåre Pettersen da jeg begynte på Haraldsvang ungdomsskole. Han er en ildsjel i SL som har gitt alt for fagforeninga.

– Hva gir det deg å være tillitsvalgt?

– Først og fremst innblikk i hvordan ting fungerer og mulighet til å påvirke. Jeg er opptatt av de store linjene, som å bekjempe fagforeningsknuseri.

– Største utfordringen som tillitsvalgt?

– Å opprettholde fagforeningsarbeidet og å sørge for at alle er organisert. Ikke bare vi som jobber i skolen, men også de som ellers sitter på gjerdet og overlater til oss andre å kjempe og betale en fagforeningskontingent som trekkes av lønna vår.

– Mener du at SL blir hørt og har gjennomslag?

– Hundre prosent ja til det første og femti prosent ja til det andre! SL tar prinsippkampene. I lærerstreiken i 2014 var det vi som sørget for at lærerne i Norge fikk det som de ville.

Brenner for tillitsreform

– Hvilke saker brenner du mest for å få gjennomført?

– Tillitsreform og å få tilbake eierskap til vårt eget yrke. Det som skjer i Sandefjord-skolen, hvor kommunen vil spenne bein under lærernes metodefrihet ved å søke fritak fra Fagfornyelsen, skremmer meg. Hvor blir det da av dybdelæringen?

– Hvilken bok leste du sist?

– Krimromanen Guden av Jørgen Jæger. Jeg synes forresten ikke at den er bra.

– Hva gjør du i fritida for å hente nye krefter og inspirasjon?

– Jeg trener kampsport – karate, jiu-jitsu og noe nytt som heter Fenrisulven – som er trening med ungdom og instruktør. Ellers er jeg en makelig og avansert sofaentusiast. Jeg har sett så godt som alt av film fra de siste tretti årene og verken strikker, hekler eller broderer. Kombinasjonen av lav tålmodighetsgrense og spisse pinner er ikke bra. Jeg er også veldig glad i kaker og er gift med en kokk som er utrolig flink til å lage all slags mat – også kaker!

Henriette Sofie Selnæs:

Alder: 48

Sivilstatus: Gift, fire barn

Arbeidsplass: Haraldsvang ungdomsskole, Haugesund

Tillitsverv: Fylkesleder i

SL Rogaland

Dette er en sak fra

Vi skriver om ansatte i skolesektoren.

Les mer fra oss

Annonse
Annonse

Henriette Sofie Selnæs:

Alder: 48

Sivilstatus: Gift, fire barn

Arbeidsplass: Haraldsvang ungdomsskole, Haugesund

Tillitsverv: Fylkesleder i

SL Rogaland