JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Med kurs for Stortinget

SL-er Maria-Karine Aasen-Svensrud besøkte Arendalsuka i valgkampen. Hun kan havne på Stortinget for Ap i Vestfold til høsten.
VALGKLAR: SL-er Maria-Karine Aasen-Svensrud besøker Arendalsuka i valgkampen. Hun kan havne på Stortinget for Ap i Vestfold til høsten.

VALGKLAR: SL-er Maria-Karine Aasen-Svensrud besøker Arendalsuka i valgkampen. Hun kan havne på Stortinget for Ap i Vestfold til høsten.

Sidsel Valum

Maria-Karine Aasen-Svensrud hilste på kolleger fra Skolenes landsforbund, da hun var i Arendal ved åpningen av Arendalsuka, før hun reiste videre til Vestfold fylke sammen med Ap-leder Jonas Gahr Støre for å drive valgkamp for Ap.

Dette mener partiene om skolen

Valgkamp

Maria-Karine Aasen-Svensrud står på andreplass på lista til Vestfold Arbeiderparti til stortingsvalget. På topp står Dag Terje Andersen.

– Nå skal vi jobbe for at Lozan Balisany, som står på tredjeplass, kommer inn på Stortinget, sier Maria-Karine Aasen-Svensrud, som selv står på det som regnes som en sikker andreplass på lista. At tredjekandidaten i Vestfold kommer inn på Stortinget, regnes som viktig for at Ap skal vinne valget.

SL kritisk til Listhaug: – Lærere skal ikke angi elever

Fra Horten

Maria-Karine Aasen-Svensrud er fra Horten, og har jobbet som lærer i norsk og samfunnsfag de siste fem årene. Like lenge har hun vært medlem av Skolenes landsforbund. Hun har undervist i deltidsstilling i et vikariat i Bastøy fengsel, og har tidligere også jobbet med å undervise i norsk og samfunnsfag på yrkesfag i Horten fengsel. Tobarns-moren har fagbrev i barne- og ungdoms-arbeiderfaget, i tillegg til at hun har en bachelor i sosiologi og har studert barnevernspedagogikk. Men nå er det politikk og stortingsvalg som tar all hennes tid.

I tillegg til at hun brenner for lokale saker, som å slåss for Torp flyplass, er hun opptatt av skolepolitikk.

– Vi må la læreren være lærer. Læreren skal bruka tida på undervisning og ikke på byråkrati og spesialpedagogikk. Vi må få slutt på overdrevent testregime, sier Maria-Karine Aasen-Svensrud.

Disse ti grafene viser Forskjells-Norge

17 historier om ulikhet i Norge

Les flere saker om fagbevegelsen, arbeidsliv og politikk på vår forside

Dette er en sak fra

Vi skriver om ansatte i skolesektoren.

Les mer fra oss

Annonse
Annonse