JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Nytt om folk:

Monika Kvilhaugsvik skulle gi seg som fylkesleder i SL. Nå fortsetter hun inntil videre

Fylkesleder Monika Kvilhaugsvik i SL Rogaland var klar til å takke av etter ti år i rollen. Korona-pandemien gjorde at vervet fortsetter en stund til.
Monika Kvilhaugsvik

Monika Kvilhaugsvik

Rogaland SV

– Egentlig skulle jeg ikke vært fylkesleder lenger, sier Monika Kvilhaugsvik.

Etter over ti år sammenhengende som fylkesleder, hadde hun tenkt å gi stafettpinnen videre i vår, noe valgkomiteen har fått beskjed om. Men på grunn av koronautbruddet ble det ikke noe av det planlagte representantskapsmøtet til SL Rogaland 14.–15. mai, som fylkeslaget i stedet prøver å få avviklet i løpet av høsten.

Valgt inn på fylkestinget for SV

I september 2019 ble Monika valgt inn på fylkestinget i Rogaland for SV som en av to representanter for partiet. Hun representerer SV i det som kalles Regional-, kultur og næringsutvalget. Planen var å gå inn for fullt for det politiske vervet. Men så kom koronautbruddet.

– Jeg synes jeg så vidt hadde kommet i gang med læring og at det har satt meg veldig tilbake i en helt ny type jobb, sier Monika, som ikke synes det er gøy å sitte fra klokka 0900 til 1700 i digitale fylkestingsmøter eller utvalgsmøter.

– Det blir ikke det samme som å kunne møte folk til lunsj. Jeg synes kvaliteten på møtene blir annerledes når man ikke kan lese hverandres kroppsspråk og ansiktsuttrykk. Vi får heller ikke den samme replikkvekslingen. Det er forferdelig trist, sier Monika, som ser fram mot et koronafritt samfunn.

Har lang erfaring som lærer

Monika Kvilhaugsvik har inntil videre lagt lærerkarrieren til side for å være politiker på fulltid. Hun har jobbet innenfor ulike skoleslag på Karmøy i over tjue år, og har vært tillitsvalgt i omtrent like mange år. Som lærer har hun jobbet både i barneskolen, ungdomsskolen, videregående skole og i voksenopplæringa.

– I Rogaland har medlemstallet i SL gått slakt oppover. Vi er veldig opptatt av å følge med på statistikken for å finne ut om det er noe vi kan gjøre bedre. I de fleste tilfeller har vi slått oss til ro med at de som melder seg ut gjør det enten fordi de har sluttet i jobb, eller fordi de pensjonerer seg og allerede har to LO-forsikringer i huset. Det skjer i noen få tilfeller at noen velger overgang til et annet forbund når de skifter jobb og blir eneste SL-medlem på skolen, sier hun.

SL-bastion på Karmøy

– Karmøy har vært flaggskipet vårt i Rogaland, sier Monika, og gir Geir Allan Stava og miljøet rundt ham i tidligere SU og seinere SV mye av æren for det. Hun anslår at det bor rundt 43.000 innbyggere i Karmøy kommune.

– Hvorfor SL?

– Fordi SL er det eneste alternativet for meg i LO. Det SL står for samsvarer mest med min politiske overbevisning.

– Hva gir det deg å være tillitsvalgt?

– Jeg har vært tillitsvalgt i rundt tjue år. Før jeg ble med i SL var jeg tillitsvalgt for tidligere Kommuneforbundet (forløperen til Fagforbundet, journ.anm.) Det har lært meg veldig mye. Jeg har fått ny kunnskap både gjennom selv å holde kurs opp gjennom årene, av foredragsholdere vi har hatt og av meddeltakerne på kurs. Ved å være aktiv deltaker i SL har jeg lært utrolig mye om min egen jobb som lærer.

– Største utfordringen som tillitsvalgt?

– Jeg har vært både plasstillitsvalgt og fylkesleder. Som leder i SL Rogaland, som er det vervet jeg har hatt lengst, har den største utfordringa hele tida vært verving. Men fordi jeg har tro på det SL står for har det alltid vært en stor motivasjon for å verve nye medlemmer.

Lytter helst til Janis Joplin

– Mener du at SL blir hørt og har gjennomslag?

– Ja! Tidligere har jeg gremmet meg over hvor mye spalteplass Utdanningsforbundet har fått i forhold til SL, men under koronakrisa har media oppdaget SL og vår forbundsleder.

– Hvilke saker brenner du mest for å få gjennomført?

– Den aller viktigste saken er å ta vare på folk som jobber med skole og oppvekst i Norge. Dernest brenner jeg for reversering av avskiltinga av meg og alle andre lærere som er avskilta.

– Hvilken bok leste du sist?

Janis: Her Life and Music av Holly George-Warren, som jeg fikk av mannen min.

– Hva gjør du i fritida for å hente nye krefter og inspirasjon?

– Jeg er i den heldige situasjon at vi bor i siste hus i en rekke opp mot turstier som går inn i heia. Når jeg går tur der er Janis Joplin blant dem jeg lytter mest til!

Fakta:

Navn: Monika Kvilhaugsvik

Alder: 54

Sivilstatus: Gift, to voksne barn og to barnebarn

Arbeidsplass: Folkevalgt for SV i Rogaland fylkesting

Tillitsverv: Leder i SL Rogaland

Dette er en sak fra

Vi skriver om ansatte i skolesektoren.

Les mer fra oss

Annonse
Annonse

Fakta:

Navn: Monika Kvilhaugsvik

Alder: 54

Sivilstatus: Gift, to voksne barn og to barnebarn

Arbeidsplass: Folkevalgt for SV i Rogaland fylkesting

Tillitsverv: Leder i SL Rogaland