JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Nytt om navn:

Njål (39) overtar som hovedtillitsvalgt for SL i storfylket Viken

Han startet 1. desember og er for oppløsning av Viken.

Sidsel Valum

Njål Vigleik Grene-Johnsen er nå på plass i hundre prosent jobb som hovedtillitsvalgt – med frikjøp – for å serve SL-klubber og tillitsvalgte for fylkeskommunalt ansatte i hele det store fylket.

At han får nok å gjøre illustreres av at det er hele 58 videregående skoler og flere fagskoler i det området han skal betjene.

Er for oppløsning av Viken

Fram til 1. desember er Njål fortsatt avdelingsleder for avdelingen for norsk og fremmedspråk på Kongsberg videregående skole – en stor skole med cirka 1200 elever og over 100 lærere.

I februar skal fylkestinget vedta om Viken blir oppløst.

– Rent privat mener jeg at Viken bør oppløses. Jeg må skille mellom ulike hatter. Som hovedtillitsvalgt er jeg opptatt av at det politiske nivået er forutsigbart. I utredningen til fylket ser jeg at mange nevner det som en bra effekt av sammenslåingen at de fylkeskom-munalt ansatte har fått kortere e-postadresser, sier han og ler.

– Hvorfor SL?

– Grunnen til at jeg engasjerte meg i SL, er at vi er del av en større bevegelse som vil noe med samfunnet og gjennom det vil noe med skolen. Som del av LO står SL bredere enn andre forbund som organiserer lærere. Det gir oss styrke inn i trepartsamarbeidet.

 – Hva gir det deg å være tillitsvalgt?

– Man blir ydmyk over tilliten og det føles godt å bidra aktivt til å dra skolen og samfunnet i den retningen SL ønsker.

– Største utfordringen som tillitsvalgt?

– Store avstander i Viken. Det blir en spennende utfordring å følge en eventuell oppløsningsprosess. Vi skal sikre at våre medlemmer blir godt ivaretatt hva som enn måtte komme.

Lokal SV-leder

– Mener du at SL blir hørt og har gjennomslag?

– Jeg mener vi har god kontakt og støtte innad i LO-familien og som del av det tilgang til mange arenaer og prosesser som gjør at vi kan få gjennomslag i mange viktige saker. Det er alltid en utfordring å være mindre enn større konkurrenter på arbeidsplassen – men vi har vår plass på linje med andre forbund på mer formaliserte arenaer på fylkeskommunalt nivå.

 – Hvilke saker brenner du mest for å få gjennomført?

– At lik utdanningslengde skal gi lik lønn. Óg – både som lærer og avdelingsleder har jeg sett hvor nødvendig det er å styrke laget rundt eleven. Men miljøarbeiderne og andre i det laget må ha gode rammevilkår – både når det gjelder lønn og planleggingstid.

 – Hvilken bok leste du sist?

Den utrolige historien om den kjempestore pæra av Jakob Martin Strid. Jeg leste den for sønnen min som er to år.

– Hva gjør du i fritida for å hente nye krefter og inspirasjon?

– Driver med kommunepolitikk (Njål sitter i kommunestyret i Kongsberg for SV, journ.anm.). Jeg er med i styret til Norsk Folkehjelp i Kongsberg og jeg er leder i det lokale SV-laget og med i styret til Kongsberg og Numedal LO. Ellers er jeg sammen med kona og sønnen i fritida.  

Njål Vigleik Grene-Johnsen

Alder: 39

Sivilstatus: Gift, ett barn

Arbeidsplass: Viken fylke

Tillitsverv: Hovedtillitsvalgt i Viken fylke

Dette er en sak fra

Vi skriver om ansatte i skolesektoren.

Les mer fra oss

Annonse
Annonse

Njål Vigleik Grene-Johnsen

Alder: 39

Sivilstatus: Gift, ett barn

Arbeidsplass: Viken fylke

Tillitsverv: Hovedtillitsvalgt i Viken fylke