JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Oslo flytter samiskopplæringa til Nedre Bekkelaget skole

Utdanningsetaten i Oslo har besluttet å flytte samiskundervisninga fra Kampen skole til Nedre Bekkelaget skole fra januar 2021.
OM PROSESSEN: Fylkesleder Roger Vinje i Oslo fylkeslag av Skolenes landsforbund er glad for at både lærere og foreldre er blitt hørt i beslutningen om flytting av samiskopplæringa.

OM PROSESSEN: Fylkesleder Roger Vinje i Oslo fylkeslag av Skolenes landsforbund er glad for at både lærere og foreldre er blitt hørt i beslutningen om flytting av samiskopplæringa.

Sidsel Valum

sidsel@lomedia.no

– Vi er fornøyd med at etaten landet på det som var lærernes ønske, og som også var det flertallet av foreldrene ønsket, sier fylkesleder Roger Vinje i Oslo fylkeslag av Skolenes landsforbund (SL), som organiserer samisklærere som i dag jobber ved Kampen skole.

Foreldreuro

Samiskopplæringa i Oslo har siden 2008 foregått på Kampen skole i lokaler som mangler egne toaletter og garderobe. Nær 50 elever fra grunnskoler og videregående skoler i Oslo og omegn får dette skoleåret undervisning her. De undervises av et team på tre–fire samiske faglærere, som også reiser ut til skoler. Det har vært uro og misnøye med tilbudet blant foreldrene, som førte til at flere ved begynnelsen av skoleåret trakk ut sine barn fra undervisninga.

Det utløste protester fra foreldre da Utdanningsetaten i fjor ville flytte samiskundervisninga til Nedre Bekkelaget skole, uten at foreldrene var tatt med på råd. Det er noe etaten beklaget. I fjor høst inviterte etaten foresatte, ansatte og representanter fra Sametinget til samling for å diskutere lokalisering av tilbudet. I tillegg ble Annie Amundsen-Buljo, som har bakgrunn som barneskolelærer, ansatt som prosjektleder for å koordinere kommunens arbeid med en ny strategi for samiskopplæringa.

Tre alternativer

Utdanningsetaten har utredet tre alternativer for lokalisering: Brynseng skole, Fernanda Nissen skole og Nedre Bekkelaget skole, og har innhentet skriftlige innspill fra foresatte, elever og ansatte. Totalt har familier til 15 elever svart.

– Det har vært en ryddig prosess. Prosjektlederen, Annie Amundsen-Buljo, tok tak i dette på en bra måte, sier fylkesleder Roger Vinje.

Dette er en sak fra

Vi skriver om ansatte i skolesektoren.

Les mer fra oss

Annonse
Annonse