JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Rekordmange har søkt videreutdanning

Over 14.000 lærere i barnehage og skole har søkt om å få videreutdanning fra høsten. Aldri før har flere søkt, og det settes ny søkerekord blant barnehagelærere og yrkesfaglærere.

Fristen for å søke gikk ut 1. mars. I 2023 har regjeringen satt av 1,6 milliarder kroner til videreutdanning i skolen. Nær 11.000 lærere har søkt, og det er åtte prosent flere enn i fjor.

I de praktiske og estetiske fagene har søkingen økt med 49 prosent, til om lag 1000 søkere. For spesialpedagogikk har søkingen økt med 48 prosent, til nesten 2 500 søkere.

For andrespråkspedagogikk har søkningen økt med 40 prosent, til over 700 søkere. For yrkesfaglærere har søkingen økt med 25 prosent, til om lag 560 søkere.

Det er også flere ledere i barnehage og skole som vil ta videreutdanning enn i fjor. Til rektorutdanningen økte søkingen med 19 prosent, til om lag 650 søkere. Til styrerutdanningen var økningen på 10 prosent, til i underkant av 400 søkere. 

Kilde: Kunnskapsdepartementet

Dette er en sak fra

Vi skriver om ansatte i skolesektoren.

Les mer fra oss

Annonse

Flere saker

Annonse