JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Sidsel Valum

Skolenes landsforbund i Oslo:

Roger Vinje er gjenvalgt som leder av Skolenes landsforbund i Oslo

Roger Vinje er gjenvalgt som leder i Oslo fylkeslag av Skolenes landsforbund.
20.05.2019
11:47
21.05.2019 14:55

sidsel.valum@lomedia.no

Rundt 40 deltok på årsmøtet til Oslo fylkeslag av Skolenes landsforbund 4. april, som gjenvalgte Roger Vinje som leder. Han tar dermed fatt på sin tredje periode som fylkesleder.

p

Avklaring om lærerspesialister

Det ble reist spørsmål fra en av yrkesfaglærerne i SL-klubben ved Kuben videregående skole om hva som mentes med et forslag til handlingsplanen om at fylkelaget går imot enhver utvidelse av lærerspesialistordningen. Han fortalte at lærere ved skolen hans er veldig fornøyd med muligheten til å ta lærerspesialist-utdanning for yrkesfaglærere, som tilbys av NTNU.

– Jeg tror flere kommer til å melde seg ut hvis fylkeslaget er imot det, sa han.

– Vi er ikke imot at lærere kan ta 60 studiepoeng som lærerspesialister ved NTNU, sa avtroppende nestleder Ellen Møller.

Hun presiserte at det i forslaget menes ordningen med funksjonen som såkalte lærerspesialister som medfører lønnsfor-høyelse uten at lærerorganisasjonene er involvert, en ordning som ble innført av regjeringen uten forhandlinger med organisasjonene. At begge ordningene kalles det samme, skaper åpenbart misforståelser. Årsmøtet gav det nye fylkesstyret fullmakt til endelig behandling av forslaget.

Studentsatsing

Runa Næss Thomassen, som er gjenvalgt i styret til fylkeslaget og dessuten er representant for SL i LOs sentrale ungdomsutvalg, fikk med seg et enstemmig årsmøte på å avsette 20.000 kroner i budsjettet til studentarbeid, og at beløpet skal tas fra posten for kurs, møter og reiser. Hun viste blant annet til at det er nedsatt et interimstyre for å danne en egen student-organisasjon i SL, og at SL sentralt prioriterer arbeidet med studentrekruttering høyt.

Saken fortsetter under bildet.

DEBATT: Her argumenterer Runa Næss Thomassen for å sette av penger til studentarbeid i budsjettet. Til venstre for henne sitter nyvalgt nestleder Mink Chan.

DEBATT: Her argumenterer Runa Næss Thomassen for å sette av penger til studentarbeid i budsjettet. Til venstre for henne sitter nyvalgt nestleder Mink Chan.

Sidsel Valum

Etter forslag fra Konstantin Alther vedtok årsmøtet enstemmig å slutte seg til fagbevegelsens nettverk Pensjon for alle, som har en kontingent på 500 kroner i året.

Årsmøtet vedtok å bevilge 2.000 kroner til at palestinske barn kan delta i Norway Cup og å videreføre støtten til Framfylkingen med 2.000 kroner. Årsmøtet vedtok også fortsatt kollektivt medlemskap i Norsk Folkehjelp.

Bemanningsnormen i barnehager

Etter forslag fra Yngvil Cordtsen vedtok årsmøtet et nytt punkt i handlingsplanen om at fylkeslaget vil jobbe for at bemanningsnormen i barnehager også skal gjelde ved fravær som skyldes sykdom, ferie og kurs eller møter.

p

Nytt styre

Ny nestleder er Mink Chan, som til daglig jobber som lærer på Kuben videregående skole. Han avløser Ellen Møller (Etterstad VGS), som fortsetter som styremedlem. Styret består ellers av: Tom Willy Petterson (kasserer) (Hellerud VGS), Konstantin Alther (sekretær)(pensjonist), Liv Thorstensen (studieleder) (Oslo VO Nydalen), Ellen Møller (Etterstad VGS), Runa Næss Thomassen (Oslo VO Helsfyr), Lena Haddal (ny) (Kampen skole), Marie Samuelsen (Kuben VGS) og Anders Solbø Lie (ny) (Nydalen VGS). Varamedlemmer: Eva Brodersen (Helsfyr VGS), Louise Bjørnaas (Oslo VO Helsfyr), Anette Hauge-Eltvik (ny) (Manglerud skole) og Mette Larsen (Etterstad VGS). Valgkomite: Lise K. Gustafsen, Marianne Vik, Petter Mortensen (leder) og Yngvil Cordtsen.

Hedret på årsmøtet

Mottok nål for 25 års medlemskap i LO:

Bilgi Kurnaz Ovat, Kouroush Moeini, Torill Brovold og Yngvil Cordtsen.

Mottok nål for 40 års medlemskap:

Arild Fossum, Emrullah Gürsel, Erlinda M. P. Skoglund, Gudrun Heyerdahl og Odd Egil Rambøl (Bergen).

Var dette interessant? Vil du dele den med noen andre?
20.05.2019
11:47
21.05.2019 14:55