JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

400 smittede ansatte i skoler og barnehager:

Skolenes landsforbund: – Lærere er redde og slitne

Så langt er over 400 ansatte i skoler og barnehager smittet av koronaviruset. Nå krever Skolenes landsforbund strengere tiltak og bedre smittevernveiledere.

Colourbox.com

Smittevernveilederne for skoler og barnehager ivaretar ikke voksenmiljøet, mener forbundet.

– Mange av våre medlemmer tar kontakt og sier at de er slitne og frykter å bli smittet, sier fungerende forbundsleder Terje Moen i Skolenes landsforbund.

Han er kritisk til at myndighetene tar til dels drastiske tiltak i bruk for å hindre smittespredning i samfunnet, men at skoler og barnehager i stor grad skal drive som før. Begrunnelsen fra helsemyndighetene er at barn og unge i liten grad blir smittet.

Mye lest: Lærer Christian gikk ned 6.000 kroner i lønn – toppsjefen fikk 114.000 kroner mer

– Det er i hvert fall mantraet vi har hørt fra dag én. Ingen innsamlede fakta har siden klart å rokke ved dette. At vi har langt over 400 smittede ansatte i skoler og barnehager, og at vi daglig leser om stadig nye skoleklasser som blir sendt i karantene, blir enten oversett eller ignorert, sier Moen.

Forbundet krever nå at smittevernveilederne oppdateres, basert på et «føre var»-prinsipp, og ber myndighetene vurdere forslagene til en uavhengig ekspertgruppe om blant annet minimum 1,5 meter avstand, mindre kohorter, tidligere juleferie og å unngå gym og sang innendørs.

– Vi krever nye tiltak basert på det som skjer ute i skoler og barnehager. Medlemmene våre etterlyser tydeligere regler. Dette har vi frontet i dialog med myndighetene, men ikke fått gjennomslag for, sier Moen.

Terje Moen tar ikke gjenvalg i Skolenes landsforbund: – Det er tåredryppende trist

Dette er en sak fra

Vi skriver om ansatte i skolesektoren.

Les mer fra oss

Annonse
Annonse