JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Det 10. landsmøtet i Skolenes landsforbund

Skolenes landsforbund samles fysisk i november

Torsdag vedtok arbeidsutvalget (AU) at andre del blir en fysisk samling i Sarpsborg 10.–12. november.
LEDER LANDSMØTEKOMITEEN: – Jeg gleder meg veldig til å ta imot alle landsmøtedelegater i Sarpsborg, sier Jeanine Norstad. Hun er fylkesleder i SL Viken og leder landsmøtekomiteen.

LEDER LANDSMØTEKOMITEEN: – Jeg gleder meg veldig til å ta imot alle landsmøtedelegater i Sarpsborg, sier Jeanine Norstad. Hun er fylkesleder i SL Viken og leder landsmøtekomiteen.

Martin Guttormsen Slørdal

sidsel@lomedia.no

Torsdag besluttet AU (som består av forbundsleder, første og andre nestleder) i SL (Skolenes landsforbund) at andre del av det 10. ordinære landsmøtet til Skolenes landsforbund 2021 skal avholdes i Sarpsborg 10.–12. november.

Landsstyret vedtok i januar at første del av landsmøtet skal avholdes digitalt 14. april.

– Glad dato er satt

Landsstyret gav forbundsstyret fullmakt til å beslutte dato for å arrangere andre del av landsmøtet i Sarpsborg og forbundsstyret delegerte på sitt møte 29. januar avgjørelsen til AU.

– Jeg er glad dato er satt, nå blir det lettere å planlegge videre, sier Jeanine Norstad. Hun er fylkesleder i SL Vken og leder komitéen som har ansvar for landsmøtearrangementet i Sarpsborg.

På det digitale møtet 14. april velges blant annet ny forbundsledelse (leder, nestleder og andre nestleder og hovedkasserer), nytt forbundsstyre og nytt landsstyre. Forslag til endringer av vedtektene blir også behandlet på det digitale møtet 14. april.

Vårens eksamener er avlyst: – Et valg mellom to onder, sier professor Sigrid Blömeke om å avlyse eksamen

Fortsatt forbehold om smitte

– Jeg gleder meg veldig til å ta imot alle landsmøtedelegater i Sarpsborg, sier Jeanine Norstad.

Hun minner om at landsmøtet også er inne i et jubileumsår da det er det 10. landsmøtet i forbundets historie.

– Vi har lyst til å lage gode rammer rundt landsmøtet for delegatene i denne situasjonen vi har hatt med korona. Det blir kanskje en av de første mulighetene vi får til å samles fysisk igjen, sier hun, men understreker at det fortsatt er uvisshet om hvordan smittesituasjonen er i november.

– Vi tar høyde for at det kan bli noen smittevernrestriksjoner, sier hun.

Mye lest: Lærer jobber ti timer for mye i uka når skolen er på rødt nivå: – Dette er rovdrift

Kunne senke skuldrene litt

– Da vi er inne i en pandemi, var det på en måte greit for oss som planlegger landsmøtet at det ble todelt og at den første delen blir digitalt, da våre medlemmer i landsmøtekomiteen (fem inkludert fylkeslederen, journ. anm.) er i jobb på skolene og har hatt fullt opp å gjøre i denne situasjonen, sier Jeanine Norstad.

Komitéen har kunnet senke skuldrene litt – og kan nå fortsette arbeidet sitt med å planlegge ekskursjoner, kulturelle innslag og alt det andre som skaper rammen rundt et landsmøte.

Andre del av landsmøtet i november skal behandle utdanningspolitisk program og tariffpolitisk program og skal tradisjonen tro bli et politisk verksted for den politikken forbundet ønsker å jobbe for i årene som kommer.

Dette er en sak fra

Vi skriver om ansatte i skolesektoren.

Les mer fra oss

Annonse
Annonse