JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Ikke så enkelt, Erna

Høyre ønsker å framstå som snill og grei i arbeidslivspolitikken. Glansbildet slår sprekker.

Høyres arbeidslivspolitiske talsmann Torbjørn Røe Isaksen fronter partiets nye image som arbeidstakernes gode venn. Han lover at sykelønna ikke skal endres og fastslår at sosial dumping er et onde som kan bekjempes av allmenngjøring. Strategien er tydelig fram mot valget. Høyre skal framstå slik at fagorganiserte ikke lar seg skremme av partiets arbeidslivspolitikk.

Det er nærmest opplest og vedtatt at partileder Erna Solberg er så dyktig at hun kan styre både landet og en mørkeblå regjering hvor Fremskrittspartiet får sine statsråder. Ett år før valgkampen for alvor braker løs kan det se ut til at hun ikke en gang klarer å styre eget parti. Dagsavisen kan i dag fortelle at fremstående politikere i Høyre kaster silkehansken. ”Det er nødvendig at folk tar større personlig ansvar for egen velferd", sier Torbjørn Sølsnæs, som leder programutvalget i Oslo Høyre.

Ett av virkemidlene fra det sterke Oslo-partiet er at arbeidsfolk bare får 70 prosent lønn når du er syk og borte fra jobben. Sykelønna skal kuttes 30 prosent. Unge Høyre-leder Henrik Asheim applauderer tiltaket. Det samme gjør Civita-leder Kristin Clemet.

Nå er det Høyres landsmøte som til slutt vedtar hva partiet skal mene om både det ene og andre. Og vi er naturligvis tilhengere av åpne og demokratiske debatter i en slik prosess. Men det er liten tvil om at Høyres partitopper er i ferd med å miste all troverdighet når de framfører et budskap som sterke krefter i partiet åpenbart ikke støtter.

Det må også være lov å påpeke at hvis partilederen mister det strategiske grepet allerede nå, så er det all grunn til å frykte hvordan det vil gå når det er Fremskrittspartiet og Siv Jensen som skal underkaste seg Solbergs ledelse. Morsomt blir det i hvert fall, selv om resultatet til slutt kan bli tragisk for norske arbeidstakere.

Annonse
Annonse