JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Ivrigst på talerstolen

Venstres Trine Skei Grande har tilbrakt sju timer på Stortingets talerstol i vår. Det er nesten dobbelt så lenge som Frp-eren som er nest mest prateglad.

Der finner vi Ketil Solvik-Olsen med innlegg, replikker og spørsmål som totalt tikket inn på 3 timer og 40 minutter, viser Klassekampens oversikt. Statsrådene er ikke med i oversikten, og den videre lista har naturlig nok derfor flest opposisjonspolitikere.

Kjell Ingolf Ropstad (KrF), Harald T. Nesvik (Frp), Laila Dåvøy (KrF), Bent Høie (H), Per Olaf Lundteigen (Sp) og Borghild Tenden (V) har alle fra tre til tre og en halv times taletid våren 2011.

– Debatter på rett sted

– Dette viser at de som har stemt på meg, får mye igjen for stemmen sin. Til tross for at vi bare er to representanter på Stortinget, står Venstre på for de sakene vi brenner for. Det er en lang Venstre-tradisjon for å ta debattene i stortingssalen, der de hører hjemme, framfor i korridoren, sier partileder Trine Skei-Grande.

Ketil Solvik-Olsen mener også han gir Frps 60.000 velgere i Rogaland valuta for stemmene. Han påpeker også at det er naturlig at Venstre troner øverst, siden de har færre innvalgte å fordele debattene på. Men Solvik-Olsen toppet nylig Kapitals oversikt over hvem som oftest stiller forslag.

Vil påvirke opinionen

– Jeg må dessverre innrømme at jeg sjelden argumenterer i håp om å overbevise de rødgrønne. De stemmer uansett bare det de får beskjed om. Men sitter man som en tause Birgitte får man heller ikke påvirket opinionen eller kassert inn en seier når regjeringen eventuelt tar til vettet i ettertid, sier han til Klassekampen.

– Vår jobb er å bruke stortingssalen til å vise at vi er et alternativ til regjeringen, mener Trine Skei-Grande. (ANB-NTB)

.

Annonse
Annonse