JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Jens: Imponerende!

Partileder og statsminister Jens Stoltenberg slår fast at Arbeiderpartiet har gjort sitt beste kommunevalg på 24 år.

bjorn.erik.dahl@anb.no

– Vi går fram i store deler av landet, med en oppslutning på klart over 30 prosent. Det er spesielt imponerende når vi tenker på at regjeringspartier alltid sliter i kommunevalg. Etter seks år i regjering, går vi fram, sa Stoltenberg til trampeklapp fra valgvaken rett før midnatt.

– Samarbeidsparti

Han dro fram en rekke kommuner der partiet har en oppslutning på mellom 50 og opp til over 70 prosent oppslutning, som Årdal, Lebesby og Kvalsund. Spesielt gleder Stoltenberg seg over fortsatt rødgrønt styre i Trondheim, og suveren seier i Fredrikstad, som det var knyttet stor spenning til på forhånd.

– Vi har også formidabel framgang i Oslo, selv om det ikke ligger an til rødgrønt flertall, sa Stoltenberg, mens salen ropte på byrådslederkandidat Libe Rieber-Mohn. Også i Haugesund, Bergen og Stavanger går Ap fram, uten at det ligger an til skifte.

– Men nå skal det forhandles i mange kommuner. Til alle de som nå skal forhandle, husk at Ap er et samarbeidsparti, lyder invitten fra Jens også til sentrumspartiene.

Skrøt av Kristin

Han hyllet også SV-leder Kristin Halvorsen, som varslet sin avgang på valgkvelden.

– Jeg har aldri samarbeidet så godt og tett med noen annen politiker utenfor Arbeiderpartiet, avslørte Stoltenberg.

Salen reiste seg da også i respekt for en av de rødgrønne prosjektets fremste byggmestere og drivkrefter.

– Det vil ruve i historien, slår Jens Stoltenberg fast. (ANB)

Annonse
Annonse