JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Jødefiendtlig

«Også Norges mektigste frivillige organisasjon, LO, har introdusert jødehatet som politisk virkemiddel.» Sitatet er hentet fra lederkommentaren i magasinet SMA-info, utgitt av Senter mot antisemittisme.

sym@lomedia.no

Redaktør Michal Rachel Suissas, fortsetter: «Vi vet ikke helt hvorfor LOs nåværende ledelse velger å bruke sine 1. mai-demonstrasjoner til å formidle et antisemittisk budskap, men det kan rett og slett bare skyldes at man ikke er ferdig med å rydde opp etter den forrige ledelsen, hvis leninistiske vrangforestillinger introduserte jødehatet i arbeidet for folkets velferd.»

Hun karakteriserer både Norsk Folkehjelp og LO som «jødefiendtlige organisasjoner». Hun avslutter med å si at «vi som er jødenes venner må holde stø kurs og fortsette å fortelle fakta og sannheter der andre streber etter å fortie og forvrenge».

I 1. mai-togene i år ble palestinernes sak igjen viet oppmerksomhet både i paroler og taler. LO-leder Roar Flåthen viste til FN-vedtak og påpekte at Israels handlinger er ødeleggende for en fredsløsning. Hovedbudskapet i LO-lederens tale var et oppgjør med hatkulturen i samfunnet. Flåthen var krystallklar: «Vi sier ja til mangfold og nei til all form for rasisme og intoleranse. Vi må danne en front mot hatet!»

Undersøkelser viser at jødehat er utbredt og øker i det norske samfunnet. Det er en utvikling som må snus. Antisemittisme, jødehat og alle andre former for rasisme og diskriminering er totalt uakseptabelt. Og LOs tillitsvalgte har et ansvar for å bekjempe jødehatet ute på arbeidsplassene og alle andre steder hvor de møter rasismen. Skolen har en spesiell utfordring både når det gjelder å formidle kunnskap og holdninger.

Michal Rachel Suissas har rett i at sannhet og kunnskap er viktig. Derfor er det bare trist at man velger å stemple LO og Norsk Folkehjelp som jødefiendtlige. Det er usant. Og det virker frastøtende og isolerende. I likhet med palestinerne trenger Israel venner som våger å fortelle hva de mener. Også når det er ubehagelig. Det er ikke fiender; det er de beste vennene du kan ha.

(Artikkelen sto på trykk i LO-Aktuelt nr. 12/2012)

Annonse
Annonse