JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Kaller flyktninger for snyltere

Varaordfører Helge Ringli (Frp) i Meldal i Sør-Trøndelag sier de fleste flyktningene som kommer til Norge er økonomiske flyktninger og kaller dem «snyltere».

Uttalelsene kommer i et intervju med Avisa Sør-Trøndelag torsdag.

Kommunestyret i Meldal sa i forrige uke ja til å ta imot ti flyktninger årlig de tre neste årene etter en forespørsel fra Integrerings- og mangfoldsdirektoratet

Forslaget ble vedtatt mot varaordførerens stemme.

– Jeg er skeptisk til dette. Vi må bygge opp et kostbart apparat med legedekning, tolketjenester, norskopplæring, skole- og barnehageplasser for å ta imot flyktninger, men vi risikerer at de flytter herfra etter kort tid. Det var det vi erfarte for noen år siden.

– Les også: Vil tvinge kommuner til å ta imot flyktninger

– Skal vi ta imot flyktninger, må det fullfinansieres av staten. Støtten som følger med flyktningene er på langt nær nok, sier Ringli, som mener norske grenser står vidåpne.

– Jeg skjønner ikke at vi i Norge skal være ansvarlige for å bosette så mange flyktninger. Det kommer 7.000-9.000 hit årlig, grensene står vidåpne. De som vil får komme, inkludert kriminelle. Jeg synes vi kan nøye oss med å ta imot kvoteflyktningene fra FN, som er en brøkdel av det antallet vi tar imot i dag.

– Det er bare en brøkdel som kommer fra krig og katastrofer, og de er velkommen som kvoteflyktninger gjennom FN. De andre er økonomiske flyktninger, eller snyltere som jeg kaller dem, som aldri har betalt ei krone til den norske staten, sier Ringli. (ANB-NTB)

Annonse
Annonse