JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Krever oljeutredning

Tidligere Ap-statsråd Odd Eriksen krever at partiet sørger for at regjeringen vedtar en konsekvensutredning av olje- og gassvirksomhet utenfor Lofoten og Vesterålen.

– Dokument for dokument viser at vi må gå videre i arbeidet, og vi forventer at regjeringen går videre med en konsekvensutredning som vil kunne åpne for oljeleting, sier den tidligere nærings- og handelsministeren til avisen.

Han presiserer at dette ikke betyr at han ønsker å skvise SV i regjeringen.

– Jeg finner grunn til å understreke at fylkesrådet i Nordland står samlet bak den prosess regjeringen følger i spørsmålet om petroleumsaktivitet i nord, understreker den tidligere næringsministeren i en pressemelding.

Andre Ap-tillitsvalgte er imidlertid ikke i tvil om hva som er viktigst, oljevirksomhet eller samarbeid i regjering med SV.

– Vi kan ikke sitte og se på at hele næringsutviklingen her oppe går føyken bare fordi noen få er opptatt av å verne, sier fylkesrådsleder Pia Svensgaard (Ap) i Troms.

Hun kaller det et «et svik »og «feigt» hvis regjeringen ikke går for en konsekvensutredning.

– Hvis VGs lekkasje onsdag stemmer, og ikke engang worst case scenario vil føre til nevneverdig skade på fiskebestanden, er vi nødt til å gå videre med en konsekvensutredning, sier Svensgaard. (ANB-NTB)

Annonse

Flere saker

Annonse