JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Kritiserer SVs krigsmotstand

Rødts Erling Folkvord er ikke imponert over SVs krigsmotstand.

Stortingsrepresentant Heikki Holmås skryter av at SV er det eneste partiet på Stortinget som er imot krigen i Afghanistan. Det imponerer ikke Folkvord.

– SV har flere gode landsmøtevedtak om Afghanistan og NATO. Men problemet deres er at de har en politikk på landsmøtene, og en helt annen i regjering på Stortinget. Det er veldig trist, sier Erling Folkvord til NTB. Han er langt fra imponert over resultatene krigsmotstanden i SV har avstedkommet i faktisk politikk.

Lørdag ettermiddag stilte Folkvord på et fredsarrangement foran Stortinget - i protest mot krigen i Afghanistan og med krav om at norske styrker må trekkes ut av landet. Organisasjonene Fredsinitiativet, Hent soldatene hjem og Fred og demokrati i Afghanistan sto bak arrangementet.

– Mislykket strategi

Lørdag var Holmås tilbake på gressplenen foran Stortinget, der landsstyremedlem Ingrid Fiskaa ledet an i en demonstrasjon mot sin egen regjering for snart fire år siden. Holmås kritiserte krigføringen i Afghanistan og operasjonen hans eget parti stemte for i Stortinget.

– Det er åpenbart for alle at strategien i Afghanistan ikke fungerer. Den styrker dem den er ment å svekke, Taliban. Derfor må vi trekke norske styrker ut for å presse fram en ny strategi i NATO, sa Holmås.

Erling Folkvord påpekte i sin tale at stortingsvedtaket om Afghanistan-engasjementet omfattet alt fra «entusiastiske krigere i Frp til desillusjonerte skeptikere i SV».

Alt tyder dessuten på at SV blir nødt til å bite i seg krigsmotstanden i fire nye år hvis det skulle bli grunnlag for nye regjeringsforhandlinger til høsten.

Kan komme inn

Førstekandidaten for Rødt i Oslo har akkurat kommet tilbake fra et to ukers besøk i Afghanistan. Nå ligger an til å få seg en stol i stortingssalen hvis valgresultatet om tre uker avspeiler meningsmålingene om dagen. Men han er skuffet over signalene fra SV-folk som har sittet i samme sal de siste fire årene.

– Jeg har snakket med SV-representanter som ikke engang vil svare på hvordan de vil forholde seg til et forslag fra Rødt om å trekke norske styrker ut av Afghanistan og stryke det økonomiske bidraget til Isaf-styrken på én milliard kroner. Kanskje blir det enklere å snakke ut når Rødt åpner døren ved å gjøre det først, sier Folkvord. (ANB-NTB)

Annonse

Flere saker

Annonse