JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Koronakrisen

Det ligger større risiko i å støtte bedrifter i krise for lite enn litt for mye, mener FLT: – Det må være en jobb å gå til

Forbundet for Ledelse og Teknikk (FLT) jobber intenst for at medlemmenes inntekt skal sikres igjennom denne tøffe tiden, og at de skal ha arbeid å gå til når koronakrisen er over.
FORVENTER AT STORTINGET TAR TAK: Ulf Madsen er i hovedsak fornøyd med regjeringens håndtering av krisen så langt. Madsen understreker at tiltakene har blitt bedre etter at Stortingets opposisjon har fått sagt sitt, og det forventer han at også skjer med tiltakene myntet på studenter.

FORVENTER AT STORTINGET TAR TAK: Ulf Madsen er i hovedsak fornøyd med regjeringens håndtering av krisen så langt. Madsen understreker at tiltakene har blitt bedre etter at Stortingets opposisjon har fått sagt sitt, og det forventer han at også skjer med tiltakene myntet på studenter.

Torgny Hasås

kai.hovden@lomedia.no

– Sammen med LO har FLT vært tydelig på at gode permitteringsregler og en god dagpengeordning som sikrer medlemmene våre økonomisk, er helt avgjørende, sier forbundsleder Ulf Madsen.

Forbundet er også opptatt av at bedriftene må sikres.

– De bedriftene som har sett seg nødt til å permittere sine ansatte, må få den nødvendige hjelpen slik at de unngår konkurser, slår Madsen fast.

Fornøyd, så langt

Solberg-regjeringen kom fredag med nok en krisepakke. Den er en form for kontantstøtte for at bedrifter ikke skal gå over ende, og de kommer i tillegg pakker myntet på selvstendig næringsdrivende.

p

Madsen er fornøyd med det han har sett, så langt.

– Jeg vil likevel minne om at alle krisetiltakene til nå har blitt bedre etter at Stortinget har vært inne og forbedret dem. Det må også gjelde tiltakene til bedriftene og de selvstendig næringsdrivende som ble presentert i dag, sier han.

Forbundslederen føler seg trygg på at Stortinget vil bidra.

– Jeg er helt enig med økonomene som sier at vi tar en større sjanse ved å understøtte bedriftene i krise for lite, enn ved å støtte dem med litt for mye. Våre medlemmer vil nemlig ha en trygg jobb å komme tilbake til, dersom bedriftene er liv laga, sier Madsen.

Forventer at Stortinget ordner opp

FLT gir honnør til regjeringen for gode tiltak, og at den i hovedsak har vært lydhør når det har kommet forslag fra opposisjonen på Stortinget.

– FLT likevel kritisk til at man ikke har vedtatt utbyttebegrensninger til bedrifter som får statlig hjelp. Vi er dessuten veldig kritisk til pakken til studentene, som egentlig bare betyr at de får utbetalt lånene med en gang og mulighet til å søke om enda mer lån, sier Madsen.

p

Han minner om at mange studenter må ha deltidsjobber ved siden av studiene for å få økonomien til å gå rundt, og at denne inntekten nå er borte.

– Jeg forventer at Stortinget ordner opp, slik at studentene får kompensert inntektsbortfallet, enten gjennom dagpenger eller via økte stipender. Her er finansministerens egne ord gjeldende, selv om de var ment for en annen målgruppe: «Det trengs cash og ikke kreditt.». FLT er helt på linje med Organisasjon for norske fagskolestudenter og de andre studentorganisasjonene i denne saken, avslutter Ulf Madsen.

Dette er en sak fra

Vi skriver om ledere, ingeniører og teknikere.

Les mer fra oss

Annonse
Annonse