JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Korona-krisa

FLT vil bistå: – Vi følger nøye med og er her for medlemmene våre

Stortingsflertallet har lyttet til LO og arbeidsfolk ved å endre permitteringsreglene under pandemien, mener lederen av Forbundet for Ledelse og Teknikk. Forbundet har tatt grep for å kunne gi best mulig tilpasset informasjon.
FORNØYD, SÅ LANGT: FLT er fornøyd med at stortingspolitikerne har endret permisjonsreglene, men samtidig påpeker forbundsleder Ulf Madsen viktigheten av å også ha langsiktige tiltak på plass etter koronapandemien.

FORNØYD, SÅ LANGT: FLT er fornøyd med at stortingspolitikerne har endret permisjonsreglene, men samtidig påpeker forbundsleder Ulf Madsen viktigheten av å også ha langsiktige tiltak på plass etter koronapandemien.

FLT

kai.hovden@lomedia.no

Forliket i Stortinget sikrer arbeidstakere tjue dager full lønn ved permittering.

– Men dette er et kortsiktig grep. I fagbevegelsen står vi samlet for å vise solidaritet med de svake, og vi samarbeider konstruktivt med arbeidsgivere i denne vanskelige situasjonen, sier Ulf Madsen, forbundsleder i Forbundet for Ledelse og Teknikk (FLT).

Permitterte sikres full lønn i 20 dager. Her er regelendringene

Han understreker at verken politikerne eller fagbevegelsen vet hvor lenge dette vil vare.

– Grepene som nå er lansert, er de kortsiktige som skal sørge for å holde økonomien og hjulene i gang. Når vi ser de videre konsekvensene og varigheten av koronapandemien, må det følges opp fra politisk hold med flere tiltak, utdyper Madsen.

Hele samfunnet må bidra

Forbundslederen minner om at reglene og avtaleverket i arbeidslivet har blitt til mens samfunnet var i en normaltilstand. Nå kreves det ekstraordinære grep.

– Vi har aldri tidligere stått i en situasjon som den vi opplever nå. Denne pandemien må ikke ramme privatpersoner unødvendig. Derfor er det avgjørende at hele samfunnet bidrar og setter inn det som må til, slik at vi alle kommer over kneika mest mulig smertefritt, sier Madsen.

Han vektlegger viktigheten av trepartssamarbeidet i denne vanskelige tiden.

p

– Vi må stå sammen med arbeidsgiversiden og staten. God dialog er avgjørende, og det oppfatter jeg at LO sørger for på vegne av LO-familien. Regjeringen har lovet at det skal komme flere tiltak, og det stoler vi på. Det følges også opp av opposisjonen på Stortinget, forsikrer Madsen.

God informasjon

Madsen forteller at FLT har tatt grep som følge av den ekstraordinære situasjonen. God og tilpasset informasjon er viktig for forbundet.

– Jeg er klar over at mange FLT-medlemmer nå søker kunnskap om permitteringsregler og er bekymret for sin situasjon. Derfor organiserer vi oss for å kunne gi best mulig tilpasset informasjon kontinuerlig, sier Madsen.

FLT har opprettet egne sider på nettet, hvor all tilgjengelig informasjon om koronautbruddet og arbeidsliv kan finnes.

– Akkurat nå opplever arbeidslivsseksjonen hos FLT en enorm pågang fra medlemmene. Spørsmålene dreier seg mye om permitteringer, varslingsfrister og regelverket knyttet til dette, forteller Madsen.

På forbundskontoret er det omdisponert ressurser for å bistå arbeidslivsavdelingen.

– Vi prioriterer hjelp til medlemmer og tillitsvalgte som står midt i dette lokalt, forsikrer forbundslederen.

Full drift

Forbundskontoret til FLT er altså fremdeles i full drift, ifølge Madsen.

p

– Vi følger nøye med og er her for medlemmene våre. FLT retter seg etter rådene fra det offentlige, noe som blant annet betyr at de som har mulighet til det har fått hjemmekontor. Vi skal jobbe for at dette får minst mulig å si for tjenestene som vi leverer til våre medlemmer.

Forbundet følger også myndighetenes råd om å kutte reiser og besøk. Det fører til en ny hverdag for arbeidslivsseksjonen.

– Vi har valgt å ikke bistå med besøk på medlemmenes arbeidsplass der det tidligere var naturlig. Men vi jobber for å løse slike saker elektronisk, forsikrer Madsen.

Dette er en sak fra

Vi skriver om ledere, ingeniører og teknikere.

Les mer fra oss

Annonse
Annonse