JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Koronaviruset

Frykter oppsigelsene vil komme i løpet av kort tid

Irene Røde Frenger leder arbeidslivsavdelingen i Forbundet for Ledelse og Teknikk (FLT). De opplever enorm pågang ettersom medlemmer permitteres, og Frenger venter at oppsigelsene vil følge på om kort tid.
HJEMME PÅ KRAKKEN: Irene Røde Frenger jobber selv hjemmefra som følge av FLTs tiltak i forbindelse med koronapandemien. Hun forsikrer at de ansatte arbeidslivsseksjonen gjør hva de kan for å hjelpe medlemmene i denne vanskelige situasjonen.

HJEMME PÅ KRAKKEN: Irene Røde Frenger jobber selv hjemmefra som følge av FLTs tiltak i forbindelse med koronapandemien. Hun forsikrer at de ansatte arbeidslivsseksjonen gjør hva de kan for å hjelpe medlemmene i denne vanskelige situasjonen.

Espen August Frenger

kai.hovden@lomedia.no

Samtlige ansatte i arbeidslivsavdelingen er sendt på hjemmekontor for at de skal utsettes for minst mulig koronasmitte. Medlemmene ivaretas via digitale løsninger, men det er krevende, ifølge Frenger.

– Det føles som om vi er truffet av en tsunami, sier hun for å illustrere situasjonen.

Pressede bransjer

– Så langt har det gått ut en del permitteringsvarsler, og det vil nok komme vesentlig flere i løpet av uken, sier Frenger.

p

Mange medlemmer har tatt kontakt som følge av dette.

– Det har kommet mange henvendelser knyttet til varslingsfristen etter Hovedavtalen. Jeg håper det snart kommer konkret informasjon om hvordan dette skal håndteres fra LO, sier seksjonslederen.

Hun forventer nå at de første oppsigelsene som følge av pandemien vil komme.

– Vi vil nok se en vesentlig økning i oppsigelser i tiden fremover. Det vil naturlig nok være knyttet til hotell og reiseliv, men også andre bransjer som presses som følge av dette utbruddet. FLT har medlemmer i alle bransjer i privat sektor, så dette treffer alle – om enn litt forskjellig, forklarer Frenger.

Utfordrende arbeidssituasjon

De ansatte i FLT er pålagt reise- og møteforbud. Det innebærer at for eksempel bistand til medlemmer som opplever å stå i oppsigelse blir en utfordring for arbeidslivsseksjonen.

– Dette må vi løse fra sak til sak på best mulig måte. Alle ansatte står på for å gi så god service som overhode mulig, forsikrer Frenger.

p

FLT har også satt ned en arbeidsgruppe som jobber med å dekke informasjonsgapet medlemmer, familier og arbeidsplasser over hele landet opplever som følge av situasjonen.

– I tillegg er det et helt ekstraordinært bistandsbehov som må løses. Alle skal bli ivaretatt og medlemmene vil få så god hjelp som det er mulig å gi med de restriksjonene myndighetene har satt, forsikrer Frenger, som selv arbeider fra kjøkkenkrakken hjemme.

Hun oppfordrer alle til å følge med på forbundets hjemmeside hvor informasjonen oppdateres kontinuerlig.

Dette er en sak fra

Vi skriver om ledere, ingeniører og teknikere.

Les mer fra oss

Annonse

Flere saker

Annonse