JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Ledelse og Teknikk og NHO:

Funksjonærene har fått ny lønn. Her er resultatet

Sent fredag kom Forbundet for Ledelse og Teknikk og NHO til enighet i de sentrale forhandlingene for tekniske funksjonærer. Forbundsleder Ulf Madsen forteller om krevende forhandlinger i en spesiell tid.
KREVENDE: Forbundsleder Ulf Madsen og resten av forhandlingsutvalget til FLT opplevde årets oppgjør som krevende. Allikevel er de fornøyd med resultatet, som følger frontfaget. Madsen minner om at det også skal føres lokale forhandlinger.

KREVENDE: Forbundsleder Ulf Madsen og resten av forhandlingsutvalget til FLT opplevde årets oppgjør som krevende. Allikevel er de fornøyd med resultatet, som følger frontfaget. Madsen minner om at det også skal føres lokale forhandlinger.

Kai Hovden

kai.hovden@lomedia.no

Det var altså sent fredag kveld at partene kom til enighet, etter å ha forhandlet siden torsdag formiddag.

– Vi er rimelig godt fornøyde med resultatet. Det har vært svært krevende forhandlinger, i en spesiell og krevende tid for både bedriftene og arbeidstakerne, sier Madsen.

Funksjonærene skal få ny lønn: – Null er ikke et alternativ

Gode og konstruktive diskusjoner

Ifølge Madsen har årets oppgjør vært preget av gode og konstruktive forhandlinger.

– Vi har fått løftet opp viktige problemstillinger på dagsordenen. FLT er opptatt av de varige endringene i arbeidslivet vi ser komme i lys av koronapandemien, forteller Madsen.

Så langt er det for tidlig å fremme krav til endringer i overenskomsten for tekniske funksjonærer for å tilpasse seg en ny arbeidshverdag, men Madsen lover å følge dette tett framover.

– Vi er glade for at FLT skal arrangere et faglig seminar om relevante arbeidslivstemaer i lys av pandemien sammen med NHO i løpet av tariffperioden. Dette vil bidra til å løfte fram de utfordringene vi ser komme, sier Madsen.

Tillitsvalgte spår kompetanseflukt i Vegvesenet etter budsjettkutt

Følger frontfaget

– Det generelle tillegget i forbindelse med årets tariffrevisjon er på linje med frontfaget, nærmere bestemt 0,50 kroner per time. Det er viktig å minne om at det i tillegg skal føres lokale forhandlinger, sier Madsen.

FLT fikk også igjennom noen tekniske endringer i revisjonen av avtalen, og her trekker Madsen fram videreføring av utvalgsarbeid i forbindelse med lønnsbestemmelsen.

– Vi har også hatt gode diskusjoner om tariffavtalens omfangsbestemmelser. NHO vil ta initiativ til å drøfte disse spørsmålene i et bredere perspektiv med LO, forteller forbundslederen.

Nå skal forhandlingsresultatet ut på uravstemning blant FLTs medlemmer, og svaret medlemmene gir skal leveres til NHO 11. november.

Regjeringen foreslår 2100 flere studieplasser til yrkesfag: – For lite, mener FLT

Dette er en sak fra

Vi skriver om ledere, ingeniører og teknikere.

Les mer fra oss

Annonse
Annonse