JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Lønnsoppgjøret i staten:

Vegvesen-ansatte skal få ny lønn: Vil ha anerkjennelse for innsatsen

Statens vegvesen har vært igjennom en betydelig omorganisering den seneste tiden. Dette, i tillegg til ostehøvelkutt via avbyråkratiserings og effektiviseringsreformen (ABE-reformen), har gitt forventninger om en anerkjennelse for innsatsen i årets lønnsoppgjør.
FORVENTER MER: Alf Edvard Masternes leder FLT i Statens vegvesen. Han forteller at medlemmene forventer at staten ser og verdsetter den innsatsen de har lagt ned gjennom både koronapandemien og en lang og tøff omstillingsprosess.

FORVENTER MER: Alf Edvard Masternes leder FLT i Statens vegvesen. Han forteller at medlemmene forventer at staten ser og verdsetter den innsatsen de har lagt ned gjennom både koronapandemien og en lang og tøff omstillingsprosess.

Kai Hovden

kai.hovden@lomedia.no

Som kjent er forhandlingene i statsoppgjøret brutt, og man går nå til Riksmekleren for forhåpentligvis å finne en løsning. Staten har stått hardt på et nulloppgjør, og situasjonen har vært så fastlåst at LO Stats leder, Egil André Aas, ikke så noe poeng i å forhandle videre.

Alf Edvard Masternes, leder av FLT i Statens vegvesen, er skuffet over hva staten har møtt hans folk med i forhandlingene.

– Kravet fra LO Stat er på ingen måte uansvarlig. Jeg vil heller beskrive det som et tydelig signal til statsansatte som har jobbet under svært krevende forhold som følge av omstillinger og nå koronapandemien, sier Masternes.

– Når alle hovedsammenslutninger bryter forhandlingene, bør dette være en klar melding til politisk ledelse om å bidra til å finne løsning, legger han til.

Debatt: «Fellesforbundet opptrer usolidarisk», skriver forbundslederen i FLT

Preget av ABE-reformen

– Statens vegvesen, som alle andre statlige etater, har de seneste årene vært preget av ABE-reformen. Det har gitt oss færre folk til å løse oppgavene for fellesskapet, påpeker Masternes.

Han mener staten burde gitt de ansatte en anerkjennelse i form av et generelt lønnstillegg.

– Samtidig som vi har vært utsatt for ostehøvelkutt, har etaten vært igjennom en stor omstilling. Vegansvar har vært overført til fylkene, og det har blitt etablert landsdekkende divisjoner i Vegvesenet. De som er igjen i Statens vegvesen gjør sitt ytterste for at fellesskapets midler skal bli brukt på best mulig måte. Denne innsatsen ser det ikke ut til at staten har fått med seg, eller ønsker å verdsette i dette lønnsoppgjøret, slår Masternes fast.

Bilister og Vegvesen-ansatte får svi når regjeringen kutter i trafikkstasjoner, mener FLT-lederen

Krevende forhandling

Det utsatte oppgjøret ble ikke gjort enklere av at man i år har forhandlet på digitale plattformer.

– Digitale løsninger er gode til sitt bruk, men til forhandlinger, og nå kommende mekling, er dette en uheldig løsning, mener Masternes.

Han berømmer Aas og staben i LO Stat for deres evne til å takle de utfordrende rammene årets forhandlinger har fått.

– De klarer å holde stø kurs der møtene i forhandlingsutvalget går både digitalt og med et begrenset antall fysisk til stede i møterommet, sier Masternes.

Han håper nå det vil være mulig å finne en løsning hos Riksmekleren.

Dette er en sak fra

Vi skriver om ledere, ingeniører og teknikere.

Les mer fra oss

Annonse
Annonse