JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

LO er med

LO sentralt ligger bak og støtter de ulike prosjekter med penger. Fredrikstad har fått 220 000 kroner til sitt prosjekt. Samlet har LO en million å spytte inn på verving og organisasjonsbygging.
- Vi planlegger tungt for politisk debatt i 2011, sier nestlederen på LOs informasjonsavdeling, Øivind T. Hansen.
Men det er ikke bare Fredrikstad som er i siget.
LO i Larvik hadde oppstartmøte i mars med 70 deltakere. Også der er det et blått flertall, som de fagorganiserte har veldig lyst til å rokke ved i 2011.
- Det var en skikkelig giv der, sier Monica Moum, rådgiver i Organisasjonsavdelingen. Hun opplyser at Larvik vil satse på bedriftsbesøk. Øivind T. Hansen legger til at LOs dialog med LO i Oslo er god, og at LO-lederen selv, Roar Flåthen, skal tale i på Youngstorget 1. mai.
LO i Nord- Møre, derav Molde, er i siget for å følge opp. Hansen skal selv på et møte der i begynnelsen av mai, for å inspirere troppene. Han mener også at Porsgrunn/Skien og Hamar bør få til noe lignende som det vi ser i Fredrikstad og Larvik.
LO har konferanse for de ulike LO-avdelingene i byene en gang i året, og ønsker å bruke neste konferanse til nettopp å trekke fram de gode eksemplene, slik Fredrikstad gjorde i går.
Flere påpekte at slikt faglig mobilisering før valg ikke er noe nytt. Både Moss og Gjøvik har gjort dette med gode resultater, dvs gjenerobret et rødgrønt flertall.
- Det gjelder også å konsolidere posisjonen der vi har flertall, understreker Hansen, som legger til at LO sentralt på denne måten er inne i fem – seks store prosjekter med delfinansiering.
Han viser for øvrig til en større undersøkelse Opinion er utført for LO, der de spurte viser overveldende oppslutning om LOs samfunnsengasjement, med andre ord at det er fullt ut legitimt å engasjere seg politisk for medlemmenes interesser.
Annonse

Flere saker

Annonse