JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

LO Stats 3 viktigste saker

morten.hansen@lomedia.no

1) Kampen for velferdsstaten og den norske modellen:

Vi anser dette som selve hovedsaken. En sterk offentlig sektor har vært det sentrale i forhold til oppbygging og bevaring av velferdsstaten. Ikke minst finanskrisa har vist dette, og vi vil fortsatt kjempe for å bevare velferdsstaten. Vi ser at andre land som er hardt rammet av krisa nå viser til den nordiske modellen når de skal gi et godt eksempel på hvordan det skal gjøres.

2) Nei til privatisering i offentlig sektor:

Det finnes ingen empiri for at privatisering i offentlig sektor er til gunst for brukerne. Heller tvert om.

Privatisering av denne typen vil i tillegg føre til at private skor seg på det offentliges bekostning, samtidig som erfaringen fra andre land viser at det vil føre til press mot lønns- og arbeidsvilkår og større forskjeller.

Samtidig har vi aldri motsatt oss omorganiseringer i denne sektoren. Høyresidens stadige ,as om en ineffektiv offentlig sektor er derfor både usann og urettferdig.

3) Kampen for sentrale tarifforhandlinger:

Vår erfaring er at bruk av sentrale tarifforhandlinger gir den beste muligheten for rettferdig lønnsdannelse og fordelingspolitikk. LO Stat mener at denne linja bør videreføres for å kunne ta grep i forhold til lavlønn og likelønn. Lokale lønnsforhandlinger er en del av bildet, og kan være med på å gjøre noe med utilsiktede effekter, men fortsatt må det være slik at den overveiende delen av lønnsdannelsen må skje gjennom sentrale forhandlinger.

Hva er LO Stats tre viktigste saker under valgkampen?

Annonse
Annonse

Hva er LO Stats tre viktigste saker under valgkampen?