JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Hele Kristiansund slår ring om «Lanoungen»

1000 møtte opp lørdag på støttemarkering for «Lanoungen»

Rundt 1000 mennesker trosset regnværet og ga sin støtte til de Ello-ansatte på lørdag.
Stort oppmøte: Rundt 1000 deltok på støttemarkeringen for Ello i Kristiansund på lørdag.

Stort oppmøte: Rundt 1000 deltok på støttemarkeringen for Ello i Kristiansund på lørdag.

Jarle Vines, Industri Energi

line.scheistroen@lomedia.no

Engasjementet er stort i Kristiansund for å bevare arbeidsplassene i byen. Sist lørdag var det folksomt på en markering for å bevare ELLO, som lager Lano-såpa.

Forbundssekretær Jarle Vines i Industri Energi var tilstede under markeringen og forteller til LO-Aktuelt at omtrent 1000 mennesker trosset et øsende regnvær og møtte fram for å vise sin støtte til de Ello-ansatte. De ansatte på sin side stilte med vafler og kaffe.

• Følg oss på Facebook og Twitter

Vil stoppe flytting

Orklas planer om å flytte produksjonen som foregår ved fabrikken i Kristiansund til Sverige engasjerer lokalt, som sentralt.

– Ello har vært en viktig hjørnesteinsbedrift i Kristiansund i over 100 år. Kommunen er sterkt rammet av nedgangstiden i oljeindustrien og har mistet sykehus og politidistriktets hovedkontor. Her må Orkla ta sitt samfunnsansvar. Utflagging er ikke akseptabelt, sa aksjonsleder Eivind Torvik under markeringen på Kongens Plass i Kristiansund på lørdag.

GIR IKKE OPP. Aksjonsleder Eivind Torvik var blant dem som holdt appell.

GIR IKKE OPP. Aksjonsleder Eivind Torvik var blant dem som holdt appell.

Jarle Vines, Industri Energi

Få nyhetsbrevet vårt

Stor sak på Facebook

Industri Energi Møre og Romsdal er blant dem som har engasjert seg i saken. Facebook-gruppen «Ikke flagg ut Lanoungen» hadde på markeringsdagen nesten 3600 likerklikk.

Aksjonsleder Eivind Torvik er leder i Sunndal kjemiske fagforening. Foreningen hadde satt opp buss for at flere skulle ha mulighet til å stille på arrangementet på lørdag.

–­­ Det er viktig å vise solidaritet og stå opp for de ansatte på Ello.

• Les også: Industri Energi håper folkeaksjon skal redde "Lanoungen"

Frykter Lano blir mindre norsk

Samtidig vil vi synliggjøre at Orkla og de merkevarene som er bygd opp i Kristiansund, taper voldsomt ansikt om produksjonen flagges ut, påpekte Torvik ifølge en oppsummering av lørdagens markering på Industri Energis nettside.

Nestleder Frode Alfheim i Industri Energi var blant dem som holdt appell under markeringen. Han høstet stor applaus da han krevde at regjeringen må ta ansvar.

– Det er et felles krav fra de oppmøtte om at Orkla må ta samfunnsansvar og fortsette produksjonen i Kristiansund, uttalte Alfheim og fikk stor støtte for kravet.

Leif Sande kommer til byen

Forbundsleder Leif Sande i Industri Energi kommer selv til Kristiansund for å holde 1. mai-tale og vise støtte til de Ello-ansatte.

Ellos framtid kan bli avgjort allerede 21. april i styret til Orkla Home & Personal Care.

• Les også: Sjekk lønna i over 100 bransjer

Dette er en sak fra

Vi skriver for tillitsvalgte i alle LO-forbund.

Les mer fra oss

Annonse

Flere saker

Annonse