JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.
TILLITSVALGTE: Camilla Nettum og Miriam Kirchhofer har begge stått i front under den nesten ett år  lange kampen for en tariffavtale. Bildet er fra allmøtet i juni.

TILLITSVALGTE: Camilla Nettum og Miriam Kirchhofer har begge stått i front under den nesten ett år lange kampen for en tariffavtale. Bildet er fra allmøtet i juni.

Tri Nguyen Dinh

Camilla (25) og Miriam (24) slåss for tariffavtale i Godt Brød. Kampen har vart i over ti måneder

15. februar gikk de ansatte ved Godt Brøds avdeling i Nydalen ut i streik. Historien starter ett år tidligere med unge ansatte som oppdager at de ikke får den lønna de har krav på.
2019021511060020190410203756

anne.siri@lomedia.no

Streiken tok slutt etter at denne saken ble publisert. Les om den siste utviklingen her.

Grytidlig om morgenen den 15. februar samler noen få sjeler seg i mørket utenfor Godt Brød i Nydalsveien 33 i Oslo. Én etter en drar de hver sin knallgule vest nedover overkroppen. Flere kommer til, med ett er de mange. «Brød med bismak» står det på løpeseddelen de deler ut til kaffetørste forbipasserende. På det lille papiret forklarer de hvorfor de krever tariffavtale. Arbeidsgiver nekter fortsatt å gi etter. Ti måneder etter at ansatte organiserte seg, er det nå duket for streik. Her fortellingen om den lange veien frem dit.

Hør historien om Godt brød-streiken i podkasten Rørsla:

Abonner på Rørsla i Apple podkaster, Google podcasts, Spotify, eller der du hører podkaster!

DESEMBER 2018. Camilla Nettum (25) sitter Fellesforbundets distriktskontor i Oslo sentrum og rister på hodet.

– Her jobber vi råhardt og betaler kontingenten vår, og så blir vi fortsatt ikke tatt på alvor!

I desember synes hun at hun har stanget hodet i betongveggen lenge nok. Hun er lei av taushet og sommel og varsler fagforeningen sin om at nå! må noe skje.

Siden tidlig på sommeren har sykepleierstudenten og bakeri-baristaen stått på både kvelder og helger for å få på plass tariffavtale ved Godt Brød i Nydalen i Oslo.

Hun har vervet medlemmer, matet dem med informasjon, sørget for å holde dem sammen. Hun har snakket om at det kan bli streik, hvis arbeidsgiver ikke kommer dem i møte.

Arbeidsgiver har på sin side vært helt uvillig til å snakke om kravene. Nettum mener de driver med utpressing og skremselspropaganda. Men ikke nok med det, fra Fellesforbundet har det også blitt helt stille. Vegrer de seg?

I saklige, men bestemte e-poster til sentrale personer i forbundet, har Camilla Nettum bedt om hjelp så de ansatte slipper å trekke kravet. Hun får ikke noe svar.

TUNG PROSESS: Camilla møtte motstand, både hos arbeidsgiver og fagforbund, på veien mot en tariffavtale for ansatte i Godt Brød. Nå jobber hun ikke lenger der.

TUNG PROSESS: Camilla møtte motstand, både hos arbeidsgiver og fagforbund, på veien mot en tariffavtale for ansatte i Godt Brød. Nå jobber hun ikke lenger der.

Erlend Angelo

For dem som kommer etter

– Arbeidsgiver og andre folk har spurt meg om hvorfor jeg ikke bare gir opp og slutter hvis det er så fælt å jobbe hos Godt Brød. Men det er jo en total misforståelse. Jeg trives i jobben min, men vi trenger å få ting på stell her, sier Camilla Nettum til LO-Aktuelt.

Hun mener kravet om tariffavtale handler om å ta ansvar for egen arbeidshverdag. Nettum vil kjempe mot økende forskjeller og egoismen som får mer fotfeste i samfunnet.

Hun er altså bare 25 år, men snakker likevel om å gjøre en innsats for dem som kommer etter henne. Hun bruker ord som solidaritet og et ryddig arbeidsliv.

Fagforeningsarbeid ligger kanskje i arvestoffet hennes, for Nettums morfar, Jens-Petter Jensen, var tillitsvalgt i Norsk Papirindustriarbeiderforbund, før han ble 1. nestleder i Fellesforbundet.

APRIL 2018: Første samling

En søndag kveld i april 2018, over et halvt år tidligere, har Godt Brød-ansatt Miriam Kirchhofer (24) invitert kollegene sine hjem til bokollektivet sitt midt i Oslo sentrum. Til et første møte for å snakke om organisering på arbeidsplassen.

TILLITSVALGT: Miriam Kirchhofer tok over som hovedtillitsvalgt etter Camilla Nettum i januar. Før det var hun vara. En iskald januardag er hun på vei til Riksmekleren.

TILLITSVALGT: Miriam Kirchhofer tok over som hovedtillitsvalgt etter Camilla Nettum i januar. Før det var hun vara. En iskald januardag er hun på vei til Riksmekleren.

Martin Guttormsen Slørdal

De seks kvinnene som sitter klemt rundt et lite bord med skåler av potetgull og kjeks, er alle i tjueåra og bakeri-baristaer ved den økologiske bakerikjeden Godt Brød. De jobber ved den ene av to avdelinger i Nydalen. Med nybrygget kaffe, ferske blingser, kanelsnurr og et smil, skaper de søte øyeblikk for kundene. Bakeribaristaene tilbereder grønnsaker og dressinger. De serverer fra disk og rydder bord i kafeen.

Kvinnene forteller om et fint arbeidsmiljø og om kvalitetsvarer som de er stolte av å servere. Hvert Godt Brød-utsalg har nemlig noe så sjeldent som sitt eget lille bakeri, noe som er med på å gjøre produktene spesielle.

Får ikke justert for minstelønn

Noe skurrer likevel i kulissene. Fra 1. januar 2018 bestemte partene i arbeidslivet at det skulle innføres en generell minstelønn på 157,18 kroner for alle ansatte innen overnatting, servering og catering. De ansatte fikk snart tips om at denne justeringen ikke skjedde hos Godt Brød.

Lønna i bedriften varierer, og en nyansatt kan plutselig tjene like mye som en som har jobbet der i to år, forteller de. Dette skaper mistenksomhet blant de ansatte.

Hver enkelt må kjenne på sitt eget mot om hvorvidt de tør å forhandle med sjefen om lønn. De forteller at de sjelden tas med i diskusjoner om ting som endrer arbeidshverdagen deres.

Nye permisjonsregler i bedriften var noe de først fikk kjennskap til etter at de var innført av ledelsen.

Fagforeningene ringes ned av utelivsansatte som tjener ulovlig lite

Fagforeningsmann i felten

Svein-Frode Pettersbakken er hovedgjest på møtet denne kvelden. Han er organisasjonsarbeider i Fellesforbundets avdeling 10, en fagforening som organiserer ansatte i hotell-, restaurant- og reiselivsbransjen i Oslo.

Som en detektiv på hemmelig oppdrag, oppsøker han private hjem på kveldstid.

En gang ble han båret ut fra et spisested i byen fordi han forsøkte å verve medlemmer. Han sier at han har fått nok av grinete sjefer som ønsker fagbevegelsen dit pepper'n gror. Han vil ikke bidra til å gjøre hverdagen sur for ansatte, derfor tyr han til «hjemmebesøk».

ALLMØTE: Fellesforbundets Svein-Frode Pettersbakken tyr til «hjemmebesøk» når han skal møte medlemmene. Bildet er fra allmøte i juni

ALLMØTE: Fellesforbundets Svein-Frode Pettersbakken tyr til «hjemmebesøk» når han skal møte medlemmene. Bildet er fra allmøte i juni

Tri Nguyen Dinh

Pettersbakken sitter på en pinnestol i stua. Sekken med Fellesforbundet-logoen har han plassert på gulvet, den er stappfull av vervebrosjyrer og info om ansattes rettigheter.

Organisering er første steg på vei til en tariffavtale. Forbundet vil at 50 prosent er organisert på en arbeidsplass for at de skal kunne kreve en avtale. De trenger nemlig kraft til å streike, hvis det er det som må til.

Stemmen har en optimistisk klang, han svarer drevent på alle spørsmålene som hagler fra sofakroken.

De ansatte lurer på om det er illojalt mot arbeidsgiver å organisere seg, for de vil helst ikke svikte avdelingslederen, som de jo har et godt forhold til.

Nei, etter norsk lov har man rett til å organisere seg i en fagforening og å kreve tariffavtale, svarer Pettersbakken.

Forespeilet å ta to-tre måneder

Som servitør og hovedtillitsvalgt, sto han i sin tid selv på barrikadene for å beholde tariffavtalen på tradisjonsrike Theatercafeen.

– Før vi snakker med arbeidsgiver må vi legge opp et løp for hvordan vi skal ta kampen. En form for kamp vil det uansett bli, sier Pettersbakken.

Svein-Frode Pettersbakken

Svein-Frode Pettersbakken

Erlend Angelo

Han liker å fyre opp stemningen. Elsker å fortelle små historier, som den om da han en iskald vintermorgen sto streikevakt på vegne av de ansatte utenfor konsertstedet Rockefeller. Den organiserte Ringnes-sjåføren som kom kjørende med øl-forsyning, snudde på flekken da han skjønte at streik pågikk. Brått var en langvarig konflikt over og tariffavtale kom på plass – et utested av det slaget overlever nemlig ikke uten å selge øl.

Først sent søndag kveld er møtet i bofellesskapet over. I bygatene er det ennå et snev av vinter, selv i april. Pettersbakken droppet å kjøre til hytta på Toten denne helga. Han angrer ikke, det var verdt å bruke tid på denne gjengen.

– Jeg merker at jeg blir glad når jeg møter så oppegående folk!

Han forteller dem at det kan ta minst to-tre måneder å få på plass en avtale fra avtalekravet sendes fra Fellesforbundet og videre ut i systemet. Det er sikkert like greit at verken han eller noen av de ansatte aner hvor lenge dette skal drøye.

Byråkratisk LO

24. mai er en influensasyk Pettersbakken en kort tur innom kontoret sitt i Møllergata. Han trykker på send-knappen og vips! så går tariffkravet fra de 13 organiserte i Godt Brød rett ut i ulike instanser i LO-systemet.

I prinsippet har han gitt fra seg alt ansvar nå. De høye papirbunkene som omkranser tastaturet er selve beviset på at han ikke er særlig mye her inne. Pettersbakken trives best i felt.

LO-ledelsen skal nå bestemme hvilket forbund som har endelig ansvar for saken, og som antatt ender den opp hos Fellesforbundets distriktskontor i Oslo og Akershus. Derfra skal kravet gå ut til arbeidsgiver.

Nå kan ikke Pettersbakken gjøre annet enn å prøve å motivere dem som krever tariffavtale.

– LO er et byråkratisk og tungrodd system. Jeg skal kanskje ikke si det, men nå sier jeg det likevel! sier Pettersbakken til LO-Aktuelt.

Godt Brød bekrefter i midten av juni at de har mottatt krav om tariffavtale. Fellesforbundets distriktskontor får likevel ikke til noe møte med arbeidsgiver.

Vår – sommer – vinter

Sommeren har tatt ordentlig tak når Andrea Nymoen i midten av juni inviterer til medlemsmøte hjemme på Bjølsen studentby. Hun var den ansatte som først fikk ideen til organisering.

Nymoen er vant til å dra igang prosjekter. Nå sitter hun på knærne på gulvet og skriver møtenotater. Til høsten flytter hun til Sverige for å studere.

13 ansatte skviser seg sammen i rommet bak himmelblå, lystette gardiner. De drikker solbærsaft og velger tillitsperson. Miriam Kirchhofer og Camilla Nettum stiller til valg, og Camilla stikker av med flest stemmer. De ansatte er fulle av pågangsmot, dette er en kamp de skal vinne.

I september har de et nytt allmøte, nå hjemme hos Camilla Nettum. Nå skal de enda en gang signere på at de er villige til å gå til streik.

SEPTEMBER: Allmøte hjemme hos Camilla Nettum, hvor LO-medlemmene signerer på at de er villige til å gå ut i streik for å oppnå tariffavtale

SEPTEMBER: Allmøte hjemme hos Camilla Nettum, hvor LO-medlemmene signerer på at de er villige til å gå ut i streik for å oppnå tariffavtale

Erlend Angelo

Fellesforbundet sier at de vil samkjøre tariffkravet fra ansatte i Nydalen med kravet fra ansatte ved Godt Brød i Trondheim. De ny-organiserte får endelig følelsen av at noe skal skje.

Nå blir det helt stille fra Fellesforbundets distriktskontor i lang tid fremover.

De tillitsvalgte begynner å mase på Pettersbakken. Han er den som tar de lange, støttende telefonsamtalene på kveldstid. Han hjelper dem med å holde motet oppe. Camilla Nettum kaller han for «klippen». Alle er slitne.

I desember varsler plutselig Fellesforbundet i Trondheim streik ved Godt Brød, uten at de ansatte i Nydalen er tatt med i prosessen. Alle de 20 Godt Brød-avdelingene har egne organisasjonsnumre, noe som gjør at fagforeningen må kreve separate tariffavtaler for hver avdeling.

Den varslede streiken blir avblåst når Godt Brød i Trondheim i siste liten melder seg inn i NHO Mat og Drikke.

Godt Brød-ansatte i Trondheim måtte avlyse streiken

Ingenting å tape

Oppunder jul dumper den ustoppelige Camilla Nettum nyheten om at hun skal slutte både i bedriften og som hovedtillitsvalgt. For første gang får hun avslag på søknad om permisjon.

Hun skal ha studiepraksis på sykehus. Nettum lurer på hvorfor avslaget kommer nå, er det fordi ledelsen vil gjøre det ekstra vanskelig for henne i denne perioden?

De oppfordrer henne til å søke jobb igjen når praksisen er over, men nå føler hun seg helt ferdig.

Etter fem år i bedriften, to av dem som nestleder ved avdelingen, har hun bestemt seg for å gå videre.

– Jeg synes det er innmari kjipt at jeg ikke får følge tariffprosessen helt til slutt. Men jeg setter inn det siste giret frem til jeg slutter, og det må dere også gjøre! Nå må dere skynde dere, rett og slett, sier Nettum i desember, i et møte med Ann Kristin Utgaard fra Fellesforbundets distriktskontor. Hun er sekretær ved den ansvarlige avdelingen for saken.

Svein-Frode Pettersbakken sier at han tross alt har beholdt troen, og lover Camilla Nettum og Miriam Kirchhofer å sprette sjampisen når avtalen er i boks.

– På julaften har vi faktisk gått svangre med denne tariffavtalen i sju måneder. Nå er det på tide med en fødsel snart, konkluderer han.

Før året er omme tar distriktskontoret kontakt med Riksmekleren: Fellesforbundet vil møte arbeidsgiver.

PÅ VEI TIL RIKSMEKLEREN: Miriam Kirchhofer, Ann Kristin Utgaard, Svein Frode Pettersbakken og  Steinar Karlsen

PÅ VEI TIL RIKSMEKLEREN: Miriam Kirchhofer, Ann Kristin Utgaard, Svein Frode Pettersbakken og Steinar Karlsen

Martin Guttormsen Slørdal

Hvem skal kjempe for de unge?

Svein-Frode Pettersbakken erklærer på et tidspunkt at han blir «helt kvalm» bare av tanken på å skulle starte flere tariffløp, særlig i bedrifter som ikke er medlemmer av en arbeidsgiverorganisasjon.

– Forbundet sier at de ikke satser på studentmedlemmer fordi de er deltidsansatte og derfor ikke er sterke nok til å gjennomføre en eventuell streik. Men vi har faktisk et vedtak som sier at studenter er sidestilte med andre medlemmer, sier Pettersbakken.

Dette er en så viktig sak at den må tas opp når Fellesforbundet har sitt landsmøte til høsten, mener han.

Pettersbakken kommenterer at bransjen er fylt opp av nettopp unge, uerfarne arbeidstakere. Han spør seg om hvem som skal kjempe for rettighetene deres, om ikke fagforeningene skal gjøre det?

Han stryker hånda gjennom det blonde håret, som plutselig har blitt langt. Hårklippen har han bestemt seg for å spare til tariffavtalen i Nydalen er i boks.

I løpet av sine tolv år i Fellesforbundet har Pettersbakken vært med på et tresifret antall tariffprosesser. Han innrømmer at han forsvant langt ned i «skyggenes dal» da tariffprosessen hos kafékjeden Joe & The Juice smuldret opp i 2015.

Engasjerte ansatte organiserte seg for å få høyere lønn, de ble motarbeidet av en uorganisert og «sleip» arbeidsgiver – og Fellesforbundet somlet kraftig. De organiserte falt fra og tariffkravet gikk i vasken.

Slik gikk tariffavtalen i Joe & The Juice i vasken

Men solskinnshistoriene er flere enn de skyggebelagte. Nylig signerte storstuen Kulturhuset på Youngstorget avtale. Pettersbakken antar at avdelingen hans har inngått ti-tolv avtaler, blant annet med flere kantiner, i perioden siden Godt Brød-saken startet.

Pettersbakken: – Dere er enorme

– Det er jo bare helt enormt at dere har holdt ut så lenge. Jeg har aldri, aldri opplevd at vi ikke har mistet medlemmer underveis i en så jævlig lang prosess!

Pettersbakken omtaler Camilla Nettum som et fyrverkeri av et fagforeningsmenneske, som det er trist å miste. Hadde bare ikke denne prosessen tatt så lang tid, ville hun vært med helt til mål. Han retter kritikken mot en helt uvillig arbeidsgiver, men også mot et tregt forbund.

Like før Nettum slutter som tillitsvalgt, begynner det hele å løsne. 30. januar har de omsider møte med arbeidsgiver hos Riksmekleren. De ser en ende på konflikten. Det er bare det at arbeidsgiver ikke møter opp. De hevder møteinnkallelsen har blitt sendt til feil adresse, noe Fellesforbundets distriktskontor på sin side mener ikke stemmer.

Fellesforbundet sier at de endelig vil støtte opp om en streik og at de skal mobilisere resten av «LO-familien». De to Godt Brød-avdelingene i Nydalen har frem til nå hatt ett organisasjonsnummer, men arbeidsgiver splitter dem i to. De som skal streike jobber i Nydalsveien 33. I et møte med Fellesforbundet vil Godt Brød fortsatt ikke gå med på noen avtale. Nå blir det streikemøte og de knallgule vestene dras frem fra en plastpose. Godt Brød-ansatte forberedes både på pågående journalister og at bedriften i verste fall kan avvikle driften.

Nå er det alvor

Er de villige til å stå løpet helt ut? De er bare fem tillitsvalgte igjen.

Ny hovedtillitsvalgt Miriam Kircchofer sier de helst skulle ha unngått en streik, men at de ikke ser noen annen utvei nå. De må stå løpet ut.

De har ventet i det lengste på at arbeidsgiver skal gi etter for kravene. Om morgenen fredag 15. februar har de fortsatt ikke hørt noe. Plutselig braker det løs. Nå står de i Nydalen med gule vester på. Folk fra andre forbund enn Fellesforbundet dukker opp sammen med venner og bekjente av de ansatte. Midt i det hele står Miriam Kircchofer og synes det er surrealistisk. Camilla Nettum har kommet til som sympatistreikende. Med et smil om munnen deler de ut løpesedler – de kommer tross alt fra servicebransjen.

Miriam Kircchofer studerer samfunnsgeografi ved Universitetet i Oslo og skal også videre til en annen jobb en gang i fremtiden. Men denne langvarige kampen har ikke endret synet hennes på et organisert arbeidsliv.

– Jeg mener tvert imot at den avslører hvorfor vi trenger avtaler på jobben og hvor viktig det er å lære om arbeidslivet mens vi er unge, sier hun.

Vi har gjentatte ganger spurt om en kommentar fra ledelsen i Godt Brød, men de vil ikke uttale seg.

Tidlig i 2018 kontaktet vi Fellesforbundets Avdeling 10 og spurte om vi kunne være med og følge en tariffavtale-prosess. At denne reportasjen handler om Godt Brød i Nydalen, er derfor tilfeldig.

Vil du ha flere historier som denne? Abonner på podkasten Rørsla i Apple podkaster, Google podcasts, Spotify, eller der du hører podkaster.

Godt Brød-ansatte streiker fra fredag morgen (13.02.19)

Dette sier Fellesforbundet

– De bør være stolte av seg selv, de er tøffe, sier Steinar Karlsen i Fellesforbundet. Her svarer han på kritikken.

Karlsen er avdelingsleder ved Fellesforbundets distriktskontor i Oslo og Akershus. Han er mannen som holder i Godt Brød-saken.

Han innrømmer at kommunikasjonen med de tillitsvalgte ikke har gått «helt på skinner».

– Hvorfor besvarte dere ikke Camilla Nettums e-poster i oktober?

– Jeg vil ikke gå inn i dette nå, svarer Karlsen.

Han sier han gjerne ser seg tilbake og oppsummerer hva som eventuelt gikk galt, men han vil ikke gjøre det nå. Nå vil han til Nydalen og lage blokade, vinne konflikten og få på plass en tariffavtale.

Han synes de tillitsvalgte er tøffe.

– Det er positivt at folk er utålmodige, og noen ganger kan nok ting ta vel lang tid. Systemet vårt kan virke formelt og vi har disse tidsfristene vi må forholde oss til når Riksmekleren er inne i bildet. Men hvor galt er egentlig det? Det norske meklingsinstituttet er nokså unikt, mener Karlsen.

Arbeidstakerne må være taktiske og se på om de faktisk er sterke nok til å hindre produksjonen og vinne en streik, hvis meklingen mislykkes.

– Vi kan ikke bare «sette igang», vi må bruke makt på en klok måte, sier Karlsen.

Han sier vurderingene er vanskelige å ta, især når flertallet av medlemmene er studenter med små stillinger på en arbeidsplass.

– Vi vil jo helst at sakene skal løse seg uten konflikt, ved at arbeidsgiver respekterer kravet om tariffavtale, fortsetter Karlsen til LO-Aktuelt.

KOMPLISERT: – Vurderingene er vanskelige å ta, især når flertallet av medlemmene er studenter med små stillinger på en arbeidsplass, sier Steinar Karlsen i Fellesforbundet.

KOMPLISERT: – Vurderingene er vanskelige å ta, især når flertallet av medlemmene er studenter med små stillinger på en arbeidsplass, sier Steinar Karlsen i Fellesforbundet.

Martin Guttormsen Slørdal

{"429671":{"type":"m","url":"/image-3.429671.865a0b38c9","cap":"TILLITSVALGT: Miriam Kirchhofer tok over som hovedtillitsvalgt etter Camilla Nettum i januar. Før det var hun vara. En iskald januardag er hun på vei til Riksmekleren.","s":"","sb":"","stype":"","sbg":"","sco":""},"429675":{"type":"m","url":"/image-3.429675.ece2544a15","cap":"I HEISEN: På vei til Riksmekleren, 30. januar i år. Hovedtillitsvalgt Miriam Kirchhofer står mellom Ann Kristin Utgaard og Steinar Karlsen fra Fellesforbundets distriktskontor. Organisasjonsarbeider Svein-Frode Pettersbakken fra forbundets Avdeling 10, til høyre. Arbeidsgiver møtte ikke opp.","s":"","sb":"","stype":"","sbg":"","sco":""},"429681":{"type":"m","url":"/image-3.429681.ba124c14a3","cap":"KOMPLISERT: – Vurderingene er vanskelige å ta, især når flertallet av medlemmene er studenter med små stillinger på en arbeidsplass, sier Steinar Karlsen i Fellesforbundet.","s":"","sb":"","stype":"","sbg":"","sco":""},"430817":{"type":"m","url":"/image-3.430817.5f1baa3540","cap":"","s":"","sb":"","stype":"","sbg":"","sco":""},"430818":{"type":"m","url":"/image-3.430818.c76a77f614","cap":"PÅ VEI TIL RIKSMEKLEREN: Miriam Kirchhofer, Ann Kristin Utgaard, Svein Frode Pettersbakken og Steinar Karlsen","s":"","sb":"","stype":"","sbg":"","sco":""},"430820":{"type":"m","url":"/image-3.430820.6f6fa9906b","cap":"TUNG PROSESS: Camilla møtte motstand, både hos arbeidsgiver og fagforbund, på veien mot en tariffavtale for ansatte i Godt Brød. Nå jobber hun ikke lenger der.","s":"","sb":"","stype":"","sbg":"","sco":""},"430876":{"type":"s","url":"/image-3.430876.62951.65441e30e4","cap":"Svein-Frode Pettersbakken","s":"","sb":"","stype":"","sbg":"","sco":""},"430992":{"type":"m","url":"/image-3.430992.ae7b60ac0a","cap":"SEPTEMBER: Allmøte hjemme hos Camilla Nettum, hvor LO-medlemmene signerer på at de er villige til å gå ut i streik for å oppnå tariffavtale","s":"","sb":"","stype":"","sbg":"","sco":""},"430993":{"type":"m","url":"/image-3.430993.f59851df0b","cap":"","s":"","sb":"","stype":"","sbg":"","sco":""},"431028":{"type":"m","url":"/image-3.431028.63ed2c7930","cap":"ALLMØTE: Fellesforbundets Svein-Frode Pettersbakken tyr til «hjemmebesøk» når han Bildet er fra allmøte i juni","s":"","sb":"","stype":"","sbg":"","sco":""},"tittel":{"color":"#ffffff","fontsize":"67","bgc":"#ffffff","bgo":"1","bgh":"100%","pos":"1","shadow":true},"extrafiles":{"js":"","css":""},"fb":[{"type":"f2","title":"Tariffavtale:","closed":true,"place":"Fagforeningsarbeid ligger kanskje i arve"},{"type":"f1","title":"","closed":false,"place":""},{"type":"f1","title":"","closed":false,"place":""},{"type":"f1","title":"","closed":false,"place":""},{"type":"f1","title":"","closed":false,"place":""},{"type":"f1","title":"","closed":false,"place":""},{"type":"f1","title":"","closed":false,"place":""},{"type":"f1","title":"","closed":false,"place":""},{"type":"f1","title":"","closed":false,"place":""},{"type":"f1","title":"","closed":false,"place":""}],"si":[{"title":"– Jeg har aldri, aldri før opplevd at vi ikke har mistet medlemmer i en sånn prosess","place":"– Dere er enorme"},{"title":"– LO har et veldig byråkratisk og tunggrodd system","place":"Forespeilet å ta to-tre måneder"},{"title":"– Jeg mener dette handler om å ta ansvar for egen arbeidshverdag","place":"Hun har vervet medlemmer, matet dem med "},{"title":"","place":""},{"title":"","place":""},{"title":"","place":""},{"title":"","place":""},{"title":"","place":""},{"title":"","place":""},{"title":"","place":""}],"us":[{"type":"f1","title":"Dette sier Fellesforbundet","closed":false,"place":""},{"type":"f1","title":"","closed":false,"place":""},{"type":"f1","title":"","closed":false,"place":""},{"type":"f1","title":"","closed":false,"place":""},{"type":"f1","title":"","closed":false,"place":""},{"type":"f1","title":"","closed":false,"place":""},{"type":"f1","title":"","closed":false,"place":""},{"type":"f1","title":"","closed":false,"place":""},{"type":"f1","title":"","closed":false,"place":""},{"type":"f1","title":"","closed":false,"place":""}],"lpage":{"exist":false,"color":"#000000"},"cpage":{"iscpage":false,"mpage":""}}

Tariffavtale:

Tariffavtale er en avtale mellom en fagforening og enten en arbeidsgiverforening eller en enkelt arbeidsgiver.

Avtalen handler om om arbeids- og lønnsvilkår eller andre arbeidsforhold.

Norges første tariffavtale ble opprettet i 1873.

Den første landsdekkende tariffavtalen ble inngått i 1907.

Kilde: Store norske leksikon

– Jeg har aldri, aldri før opplevd at vi ikke har mistet medlemmer i en sånn prosess

Svein-Frode Pettersbakken

– LO har et veldig byråkratisk og tunggrodd system

Svein-Frode Pettersbakken, Fellesforbundets Avdeling 10

– Jeg mener dette handler om å ta ansvar for egen arbeidshverdag

Camilla Nettum, hovedtillitsvalgt ved Godt Brød

{"429671":{"type":"m","url":"/image-3.429671.865a0b38c9","cap":"TILLITSVALGT: Miriam Kirchhofer tok over som hovedtillitsvalgt etter Camilla Nettum i januar. Før det var hun vara. En iskald januardag er hun på vei til Riksmekleren.","s":"","sb":"","stype":"","sbg":"","sco":""},"429675":{"type":"m","url":"/image-3.429675.ece2544a15","cap":"I HEISEN: På vei til Riksmekleren, 30. januar i år. Hovedtillitsvalgt Miriam Kirchhofer står mellom Ann Kristin Utgaard og Steinar Karlsen fra Fellesforbundets distriktskontor. Organisasjonsarbeider Svein-Frode Pettersbakken fra forbundets Avdeling 10, til høyre. Arbeidsgiver møtte ikke opp.","s":"","sb":"","stype":"","sbg":"","sco":""},"429681":{"type":"m","url":"/image-3.429681.ba124c14a3","cap":"KOMPLISERT: – Vurderingene er vanskelige å ta, især når flertallet av medlemmene er studenter med små stillinger på en arbeidsplass, sier Steinar Karlsen i Fellesforbundet.","s":"","sb":"","stype":"","sbg":"","sco":""},"430817":{"type":"m","url":"/image-3.430817.5f1baa3540","cap":"","s":"","sb":"","stype":"","sbg":"","sco":""},"430818":{"type":"m","url":"/image-3.430818.c76a77f614","cap":"PÅ VEI TIL RIKSMEKLEREN: Miriam Kirchhofer, Ann Kristin Utgaard, Svein Frode Pettersbakken og Steinar Karlsen","s":"","sb":"","stype":"","sbg":"","sco":""},"430820":{"type":"m","url":"/image-3.430820.6f6fa9906b","cap":"TUNG PROSESS: Camilla møtte motstand, både hos arbeidsgiver og fagforbund, på veien mot en tariffavtale for ansatte i Godt Brød. Nå jobber hun ikke lenger der.","s":"","sb":"","stype":"","sbg":"","sco":""},"430876":{"type":"s","url":"/image-3.430876.62951.65441e30e4","cap":"Svein-Frode Pettersbakken","s":"","sb":"","stype":"","sbg":"","sco":""},"430992":{"type":"m","url":"/image-3.430992.ae7b60ac0a","cap":"SEPTEMBER: Allmøte hjemme hos Camilla Nettum, hvor LO-medlemmene signerer på at de er villige til å gå ut i streik for å oppnå tariffavtale","s":"","sb":"","stype":"","sbg":"","sco":""},"430993":{"type":"m","url":"/image-3.430993.f59851df0b","cap":"","s":"","sb":"","stype":"","sbg":"","sco":""},"431028":{"type":"m","url":"/image-3.431028.63ed2c7930","cap":"ALLMØTE: Fellesforbundets Svein-Frode Pettersbakken tyr til «hjemmebesøk» når han Bildet er fra allmøte i juni","s":"","sb":"","stype":"","sbg":"","sco":""},"tittel":{"color":"#ffffff","fontsize":"67","bgc":"#ffffff","bgo":"1","bgh":"100%","pos":"1","shadow":true},"extrafiles":{"js":"","css":""},"fb":[{"type":"f2","title":"Tariffavtale:","closed":true,"place":"Fagforeningsarbeid ligger kanskje i arve"},{"type":"f1","title":"","closed":false,"place":""},{"type":"f1","title":"","closed":false,"place":""},{"type":"f1","title":"","closed":false,"place":""},{"type":"f1","title":"","closed":false,"place":""},{"type":"f1","title":"","closed":false,"place":""},{"type":"f1","title":"","closed":false,"place":""},{"type":"f1","title":"","closed":false,"place":""},{"type":"f1","title":"","closed":false,"place":""},{"type":"f1","title":"","closed":false,"place":""}],"si":[{"title":"– Jeg har aldri, aldri før opplevd at vi ikke har mistet medlemmer i en sånn prosess","place":"– Dere er enorme"},{"title":"– LO har et veldig byråkratisk og tunggrodd system","place":"Forespeilet å ta to-tre måneder"},{"title":"– Jeg mener dette handler om å ta ansvar for egen arbeidshverdag","place":"Hun har vervet medlemmer, matet dem med "},{"title":"","place":""},{"title":"","place":""},{"title":"","place":""},{"title":"","place":""},{"title":"","place":""},{"title":"","place":""},{"title":"","place":""}],"us":[{"type":"f1","title":"Dette sier Fellesforbundet","closed":false,"place":""},{"type":"f1","title":"","closed":false,"place":""},{"type":"f1","title":"","closed":false,"place":""},{"type":"f1","title":"","closed":false,"place":""},{"type":"f1","title":"","closed":false,"place":""},{"type":"f1","title":"","closed":false,"place":""},{"type":"f1","title":"","closed":false,"place":""},{"type":"f1","title":"","closed":false,"place":""},{"type":"f1","title":"","closed":false,"place":""},{"type":"f1","title":"","closed":false,"place":""}],"lpage":{"exist":false,"color":"#000000"},"cpage":{"iscpage":false,"mpage":""}}