JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Flyselskap

Flyr-pilotene fikk konkurs-beskjeden hos flygerforbundet. Over 400 ansatte mister jobben

Omtrent samtidig som pilotene i Flyr orienterte representantskapet i Norsk Flygerforbund om situasjonen i selskapet, kom sjokkmeldingen.
LO-leder Peggy Hessen Følsvik synes det er fryktelig trist at Flyr har begjært seg konkurs.

LO-leder Peggy Hessen Følsvik synes det er fryktelig trist at Flyr har begjært seg konkurs.

Mondadori Portfolio/SipaUSA/NTB

helge@lomedia.no

Rett etter at de hadde orientert om situasjonen – intetanende om hva som ventet rundt neste hjørne – kom meldingen om at Flyselskapet Flyr onsdag morgen begjæres oppbud.

Styret i selskapet konkluderte tirsdag kveld med at det ikke finnes alternativer for videre drift. Mer enn 400 ansatte mister jobben sin.

Tar vare på ansatte

– Dette er trist for norsk luftfart, for alle ansatte som nå mister jobben og for passasjerene. Norsk Flygerforbund beklager sterkt at Flyr er begjært konkurs. De ansatte har det tøft. Vårt hovedfokus nå er å ta vare på medlemmene våre, sier forbundsleder i Norsk Flygerforbund, Aleksander Wasland i en pressemelding.

Flygerforbundet har 66 medlemmer fra Flyr. De kabinansatte er også organisert i LO.

– Det har vært en utrolig tøff tid for de ansatte, som har stått på i sin kamp om selskapets eksistens. De ansatte har betalt en veldig høy pris. Samtidig har de ansatte vært veldig lojale og hatt en forbilledlig holdning. De har valgt å bli. De har valgt å gi all. Det er veldig syn at dette ikke gikk, sier Aleksander Wasland til FriFagbevegelse.

Flyreiser: Store klimamål for norsk luftfart: Kan bety fly uten utslipp fra 2028

LO-lederen: Fryktelig trist

Det skandinaviske luftfartsmarkedet er knalltøft for tiden. Kanskje det tøffeste vi har i hele verden. Det er stor kapasitet og et vanvittig prispress. Flyr er blitt et offer for en beintøff konkurranse, sier Wasland.

Han roser de ansatte for en stor tapperhet og lojalitet.

Wasland mener Flyr har representert noe nytt og positivt i luftfarten, og hatt fokus på en sosialt ansvarlig luftfart samt å støtte opp om den norske modellen.

– Norsk Flygerforbund og våre tillitsvalgte har hele tiden hatt en svært god dialog med Flyr-ledelsen, preget av åpenhet og et tillitsbasert samarbeid. At Flyr ikke finner grunnlag for videre drift viser hvor beinhard konkurransen i luftfarten er, sier Wasland.

LO-leder Peggy Hessen Følsvik synes det er fryktelig trist at Flyr har begjært seg konkurs.

– LO har heiet på Flyr helt siden de etablerte seg. Det er akkurat slike aktører vi trenger i norsk luftfart, som følger den norske arbeidslivsmodellen og som sikrer sine ansatte gode arbeidsvilkår. Dette er en trist dag for reisende og spesielt alle ansatte, skriver hun på sin Facebook-side.

Bostyrer overtar

På flyselskapets nettsider oppfordres kunder som har bestilt billett hos Flyr, til å kontakte sitt kredittkortselskap for refusjon.

– Bostyrer vil overta alt ansvar for Flyr. Selskapet vil dele kontaktinformasjon på www.flyr.com så snart den blir tilgjengelig, står det på siden.

De beklager til alle som har valgt å fly med selskapet det siste halvannet året, og beklager på det sterkeste til alle som blir berørt av at de nå må gå inn for landing.

Dette er en sak fra

Vi skriver for tillitsvalgte i alle LO-forbund.

Les mer fra oss

Annonse
Annonse