JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.
FLYTTBAR: Tor Atle Sporsheim mener framtidens arbeidstakere må være innstilt på å flytte mer på seg. Her på Gamle Bybro i Trondheim.

FLYTTBAR: Tor Atle Sporsheim mener framtidens arbeidstakere må være innstilt på å flytte mer på seg. Her på Gamle Bybro i Trondheim.

Jan-Erik Østlie

Hovedtillitsvalgt Tor Atle Sporsheim ble utbrent under flyttinga av Arbeidstilsynet

Tor Atle Sporsheim (53) var tilgjengelig for sine kollegaer 24 timer i døgnet som tillitsvalgt under Arbeidstilsynets flytting i 2006. Da omstillingen endelig var ferdig, fikk han diagnosen «utbrent».
2018053010170020180530102720

anne.siri@lomedia.no

– Jeg var ganske så ufin mot fastlegen min, altså. Jeg hadde slettes ikke tid til å være sykemeldt, forteller Tor Atle Sporsheim.

Han var hovedtillitsvalgt for Norsk Tjenestemannslag (NTL) før, under og etter flyttingen av Direktoratet for Arbeidstilsynet til Trondheim i 2006. Tilgjengelig for de ansatte 24 timer i døgnet; for bekymrede småbarnsforeldre og alenemødre, for folk som lurte på hvordan pensjonen ville bli, og om de hadde jobb etter 2006.

1. mai 2018 rundet Sporsheim 30 år som IKT-ansatt i Arbeidstilsynet. Karrieren kunne blitt langt kortere, ettersom den nevnte fastlegen truet med at han kanskje aldri ville jobbe igjen.

De har passet på norske arbeidsfolk i 125 år. Her er historien om Arbeidstilsynet

Han, den uunnværlige

Vi treffer Sporsheim på Arbeidstilsynets hovedkvarter midt i Trondheim sentrum. Han var nemlig én av de åtte ansatte som ble med nordover. Som tillitsvalgt ønsket han å følge hele omstillingen fra start til slutt.

Han skulle være maks tre år i Trondheim, men bor her fortsatt. Ingen av de andre som ble med nordover i 2006, er igjen.

IKKE BITTER: Tor Atle Sporsheim ble nokså raskt frisk, og er ingen bitter mann i dag.

IKKE BITTER: Tor Atle Sporsheim ble nokså raskt frisk, og er ingen bitter mann i dag.

Jan-Erik Østlie

Nå kjenner Sporsheim på stresset som kryper inn under huden hver gang han er i Oslo sentrum på møter. I byen hvor fastlegen for mange år siden boret øynene i han og spurte: «skjønner du hvor syk du er?».

Da omstillingen endelig var ferdig, skulle han flytte nordover og senke skuldrene. Istedet fikk han diagnosen «utbrent». Han knakk sammen da en observant og streng lege satte ord på tilstanden, og i dag takker han henne for at han lærte å kjenne på kroppens signaler.

– Utbrenthet er ofte vanskelig å se, fordi du kan fungere sosialt. Adrenalinet fosset rundt i kroppen min av alt som skulle gjøres, og skjøv unna tegnene på at jeg egentlig gikk på tomgang, ifølge Sporsheim.

Men søvnen ble dårligere og dårligere. Etter to måneders sykemelding begynte han å sove 14 timer i døgnet, noe som fikk legen til å rope hurra! Sporsheim var ikke ute av arbeidslivet i mer enn et drøyt halvår til sammen.

Åtte av ti sluttet i jobben sist statlige arbeidsplasser ble flyttet ut av Oslo

– Vi må snu om ved tap

Sporsheim kjempet imot flyttingen av Arbeidstilsynet – helt til vedtaket ble fattet i Stortinget. Da omstilte han seg på flekken.

– Som tillitsvalgte må vi snu om ved tap, da er det ingen vits i å stritte imot. Dét handler om selve stoltheten på en arbeidsplass, mener Sporsheim.

Han gikk over til å bruke kreftene på ivaretakelse av medlemmer. Alle de 138 ansatte fikk tilbud om omskolering og coaching. Over halvparten fant jobb utenfor Arbeidstilsynet, men ingen ble arbeidsledig. Han synes prosessen var altfor langvarig.

– Tre år gikk fra vedtaket kom, til direktoratet i Oslo faktisk ble nedlagt. Det politiske vedtaket var vanskelig å forstå, vi fikk ingen klare svare på hvorfor. Derfor var det så tungt for mange å stå lenge i dette, sier Sporsheim.

At sånne prosesser bør gjøres kortere, dét er en lærdom å ta med seg videre, mener han.

Han mener at bra samarbeid mellom tillitsvalgte og ledelse er avgjørende for en god omstilling.

Stressa arbeidsliv

Roser det seriøse

28 år som tillitsvalgt er nok, nå har Sporsheim gitt fra seg ansvaret. I motsetning til tidligere er det vanskelig å få nye folk til å ta verv.

– Det er både trist og et sunnhetstegn. Sunt fordi det tyder på at det norske arbeidslivet er bra, og at Arbeidstilsynet er en god arbeidsplass, sier Sporsheim.

En må aldri glemme å rose den seriøse delen av arbeidslivet, for både det offentlige og det private er i hovedtrekk veldig bra, mener han.

Jan-Erik Østlie

Sporsheim ser riktig nok de store utfordringene i det useriøse arbeidslivet og at arbeidet med enkelte saker går for sakte. For eksempel er det mange hindre for utveksling av data på tvers av etater og landegrenser. Utvekslingen trengs for å få kontroll over den useriøse delen, der de kriminelle reiser fra land til land. Dessuten kan det bli et vel tunggrodd system til tider, mener Sporsheim, når arbeidet skal koordineres mellom tre departement, der etatene som er med i A-krim har flere statsråder og departement å forholde seg til. Det kan være tidkrevende.

Selv er han ansatt på en avdeling som har gått fra fire til 25 ansatte. IKT-avdelingen er aldri statisk, her er det stadig ny programvare og nye krav, ifølge Sporsheim. Han er med og legger til rette for inspektørene og for forvaltningen av tilsynet.

Hva mener du om ressursene Arbeidstilsynet har til rådighet?

– At vi må opp- og nedprioritere er ikke noe nytt. Det var langt verre da Norge nesten var konkurs på 1990-tallet, så rent budsjettmessig har vi hatt en utrolig bra utvikling, mener Sporsheim.

Han presiserer likevel at budsjettkutt på sikt kan føre til store utfordringer i kampen for det trygge arbeidslivet.

Bevegelige ansatte

Tor Atle Sporsheim kommer fra Aukra i Romsdalen. Der bor mor og flere fra familien med Ormen Lange-feltet som nærmeste nabo. Han er nærmere dem nå enn da han bodde i Oslo. Kanskje flytter han ut til kysten igjen når han blir eldre for å drive med havfiske, noe som er et savn fra ungdomstiden. Livet i hovedstaden ble «avviklet» idet flyttelasset gikk nordover. Han solgte leiligheten.

STORTRIVES: I 2005 ville Tor Atle Sporsheim helst ikke bli med da Arbeidstilsynet flyttet fra Oslo til Trondheim. I dag liker han seg godt i trønderhovedstaden.

STORTRIVES: I 2005 ville Tor Atle Sporsheim helst ikke bli med da Arbeidstilsynet flyttet fra Oslo til Trondheim. I dag liker han seg godt i trønderhovedstaden.

Jan-Erik Østlie

– Selv om tanken var å flytte sørover igjen, var det lurt at jeg skaffet meg et ordentlig og hyggelig hjem i Trondheim. Følelsen av midlertidighet vedvarer hvis du bor på hybel, noe av livsgleden blir borte. Dette gjaldt nok dessverre for flere som ble med til Trondheim, og som siden valgte å flytte igjen, sier Sporsheim.

Han er overbevist om at arbeidslivet blir mer bevegelig, folk må finne seg i å flytte mer.

– Nå har vi jo fiber på den minste holme. Det er ikke gitt at jobben din er på ett sted i framtiden.

Sporsheim håper nyetableringer kan legges rundt om i landet, heller enn at etablerte virksomheter flyttes på, som han selv opplevde i 2006.

Du glemmer deg selv

Sporsheim anbefaler folk å tre inn i tillitsvalgt-verv. Han er også tydelig på at vanlige kolleger må bli enda flinkere til å se de tillitsvalgte i det daglige.

– Jeg glemte meg selv da det sto på som verst, jeg klarte ikke å styre tilgjengeligheten min. Hvis hjertet hadde vært svakt, kunne det kanskje gått riktig galt. Jeg ble både sosialarbeider og psykolog, og trodde jeg var uunnværlig, forteller han.

Hadde Tor Atle Sporsheim røket ut av arbeidslivet på grunn av omstillingen i Arbeidstilsynet, ville han vært en bitter mann i dag. Men det er han altså ikke.

Etter hjerneslaget trodde Anne-Berthe Fougner at hun skulle komme raskt tilbake i jobb. Så kom trøttheten

Tips mot utbrenthet:

Sett begrensninger på tilgjengelighet.

Lytt til egen kropp, lytt godt.

Fagforeninger har ofte kurs for tillitsvalgte som handler om nettopp dette.

Sørg for å bli sett av kolleger.

Du blir både sosialarbeider og psykolog, og tror du er unnværlig.

Tor Atle Sporsheim

En må aldri glemme å rose den seriøse delen av arbeidslivet.

Tor Atle Sporsheim