JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Fire saksøkt etter hotellstreiken:

LO i Oslo sier opp avtale med hotell som saksøker streikevakter

Hotel Royal Christiania er et av hotellene som stiller seg bak søksmålet mot streikevakter. Det har ført til at LO i Oslo nå sier opp leieavtalen med hotellet.
Hotel Royal Christiania har den senere tiden vært stedet LO har avholdt representantskapsmøter. Nå sier LO i Oslo opp leieavtalen etter at hotellet er med på søksmålet mot steikevaktene.

Hotel Royal Christiania har den senere tiden vært stedet LO har avholdt representantskapsmøter. Nå sier LO i Oslo opp leieavtalen etter at hotellet er med på søksmålet mot steikevaktene.

Clarion Hotel Royal Christiania

torgny@lomedia.no 

LO i Oslo har i senere tid avholdt representantskapsmøter på Royal Christiania. Hotellet har nå, sammen med andre, vedtatt å stevne minst en av lederne LO i Oslos medlemsorganisasjoner for retten i kjølvannet av hotellstreiken. Dette gjelder Terje Fjellum, leder av Fellesforbundet avdeling 850, Oslo Grafiske Fagforening.

Villig til å gå i fengsel etter hotellstreiken

Terje Fjellum, leder av Fellesforbundet avdeling 850, Oslo grafiske forening, er en av fire saksøkte etter hotellstreiken.

Terje Fjellum, leder av Fellesforbundet avdeling 850, Oslo grafiske forening, er en av fire saksøkte etter hotellstreiken.

Opprinnelig LO Media

Solidarisk vedtak

Styret i LO i Oslo har derfor gitt hotellet beskjed om at de avlyser sine to siste representantskapsmøter.

– Styrets vedtak er gjort i solidaritet med Terje og de andre som er stevnet. Stevningen skjer til tross for at til og med Riksmeklerenes møtebok slår fast at tvister som har oppstått som følge av streiken skal bilegges, sier leder i LO i Oslo, Roy Pedersen, til frifagbevegelse.no.

Det var under hotellstreiken i våres at mange fagorganiserte stilte opp som streikevakter for å hjelpe de hotell- og restaurantansatte. Ved noen av hotellene og restaurantene kom det til konfrontasjoner ved vareleveringer.

Her stopper streikende varelevering fra Ringnes

Ingen rettslige tvister

I protokollen som ble signert av alle berørte parter står det at «parten er enige om å bilegge alle tvister som har oppstått som følge av streiken, herunder rettslige tvister og uenighet knyttet til påstander om boikott/blokade, streikebryteri mm.»

– Vi synes det er veldig synd at LO i Oslo ikke lenger vil ha møtene sine hos oss, sier administrerende direktør André Schreiner til frifagbevegelse.no.

– Det er en trist sak, men vi forholder oss bare til lovverket, og det som foregikk under streiken var ganske stygt, sier han.

«En historisk seier i hotellstreiken»

Venter på Fellesforbundet

– Men dere kan jo bare trekke søksmålet så kommer LO i Oslo tilbake.

 – Hotel Royal Christiania representerer Choice-kjeden i dette søksmålet. De andre kjedene er Radisson og Thon, forklarer Schreiner.

Han sier at han ikke ønsker saken inn for rettsvesenet, men han venter på at Fellesforbundet skal henvende seg slik at en kan få slutt på ulovlighetene.

– I Riksmeklerens møtebok står at alle rettslige tvister skal bilegges, gjelder ikke det dere?

– Den avtalen ble inngått av NHO Reiseliv og vi er ikke en part i den avtalen. Vi er egne AS forklarer Schreiner.

 Sjekk lønna i over 100 bransjer

 Slik unngår du AFP-smellen

 Se lønnsutviklingen i din bransje

Dette er en sak fra

Vi skriver om ansatte i store bransjer i privat sektor, blant annet industri, bygg, transport og hotell- og restaurant.

Les mer fra oss

Annonse

Flere saker

Annonse