JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Budsjettkrisen

LO vil ikke at Ap overtar nå

LO-leder Gerd Kristiansen mener regjeringen selv må ordne opp i budsjettkaoset som har oppstått.
LO-leder Gerd Kristioansen mener regjeringen må ordne opp i budsjett-kaoset selv.

LO-leder Gerd Kristioansen mener regjeringen må ordne opp i budsjett-kaoset selv.

Ole Palmstrøm

helge@lomedia.no

Hun avviser at det vil være en riktig løsning at Arbeiderpartiet og Jonas Gahr Støre flytter inn i regjeringskontorene etter sammenbruddet på borgerlig side.

– Det blir helt feil. Det er borgerlig flertall på Stortinget. De må styre skuta selv. Om vi kommer dit at Arbeiderpartiet er nødt til å overta, må det være som en kriseløsning med solid støtte i Stortinget, sier LO-leder Gerd Kristiansen til LO-Aktuelt.

LO-lederen etterlyser budsjettmidler mot arbeidsledigheten

Har bivånet

Som leder for 900.000 LO-medlemmer har Gerd Kristiansen fulgt nøye med på det borgerlige budsjettkaoset, men har valgt å gjøre det med god avstand.

– Jeg har prøvd å la være å gå inn på diskusjonene og bare bivånet. Men det er et politisk kaos. Statsministeren prøver å framstå som den trygge og gode landsmoderen. Men det faller på steingrunn. Hun lykkes ikke godt med å gjøre folket trygge i så måte, mener LO-lederen.

Kompetanse

Hennes største ankepunkt mot regjeringen er at det brukes penger på helt feil måte.

– Det skapes ikke arbeidsplasser. Hadde man klart å gjøre det, hadde ikke 70.000 ungdommer stått uten jobb eller skoleplass. Vi har vært veldig tydelig på våre innspill. Det må satses på kompetanse. De som mister jobbene må bygges opp til enten å kunne komme tilbake eller få nye jobber. Mellom fire og fem milliarder kroner burde regjeringen brukt på kompetanseheving og tiltaksplasser. Da kunne vi kommet oss ut av denne situasjonen, mener Gerd Kristiansen.

LO-medlemmer vender ryggen til Frp

Store forbund sikter mot LO-toppen

LO-lederen rydder unna all Lofoten-tvil

Dette er en sak fra

Vi skriver for tillitsvalgte i alle LO-forbund.

Les mer fra oss

Annonse

Flere saker

Annonse