JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.
STOLT: – Jeg visste egentlig ikke at jeg var engasjert i noe av dette før jeg ble tillitsvalgt og klubbleder, sier Marius Kristiansen.

STOLT: – Jeg visste egentlig ikke at jeg var engasjert i noe av dette før jeg ble tillitsvalgt og klubbleder, sier Marius Kristiansen.

Bjørn A. Grimstad

Marius (27) ble oppsagt etter å ha gått i bresjen for å få tariffavtale. Han angrer ikke ett sekund

Etter å ha organisert samtlige ansatte, reist krav om tariffavtale, streiket og vunnet fram, endte 2018 med oppsigelse og rettssaker for Marius Kristiansen og hans kollegaer i Elkjøp Distribusjon. Men klubblederen for de oppsagte lagerarbeiderne angrer ikke ett sekund.
2019031115062620190410203756

ragnhild.heyerdahl@lomedia.no

Jeg hadde jobbet ett år for Elkjøp Distribusjon da vi organiserte oss i Transportarbeiderforbundet. Vi ansatte følte at ingenting var på stell. Mange av oss tjente 153,50 kroner i timen. I bedriftens system sto det riktignok at jeg fikk 157 kroner i timen, men det ble aldri gjort noe med. Jeg har til dags dato ikke fått noen arbeidskontrakt, og det gjaldt mange av oss. Sjefene mente at lønnsslippene våre telte som kontrakt. Vi kunne jobbe til både klokka ett og to på natten, men det var ikke alltid vi fikk overtidsbetalt. Ikke fikk vi lunsjpause heller. Vi kjørte stort sett fra vi begynte på jobb til vi sluttet uten noen ordentlig pause.

Når vi prøvde å ta opp ting, ble det ikke tatt tak i. Flere på jobben sa til meg at de hadde tipset Arbeidstilsynet, men uten at noe skjedde. Til slutt ringte jeg til Transportarbeiderforbundet. Dagen etterpå kom Fredrik Winger fra Oslo Transportarbeiderforening og møtte meg og ni andre. Vi meldte oss inn der og da, og dagen etterpå organiserte vi resten av kollegaene. Det var overhodet ikke vanskelig å få dem med. Folk var veldig sinte.

SE SVARET FRA ELKJØP I UNDERSAKEN

Kravet om tariffavtale sendte vi inn i begynnelsen av mai. Vi skjønte ganske fort at det kom til å bli streik. Bedriften tilbød oss 380 000 kroner i året. Det var helt uaktuelt å gå med på. Med tarifflønn etter grossistoverenskomsten ville vi gått opp til 219 kroner i timen.

Elkjøp-ansatte ut i streik – krever tariffavtale og kraftig lønnsøkning

22. juni gikk vi ut i streik. Alle var klar over risikoen ved å streike. Vi visste at vi kunne miste jobben. Samtidig var streikeviljen stor. Å jobbe under sånne forhold med 17-18 000 utbetalt i måneden, er miserabelt. Det er flaut at det skal være sånn på en arbeidsplass. Og jeg forstår ikke at Elkjøp, som en så stor elektronikk-kjede tør å holde på sånn.

Saken fortsetter under bildet

Marius syntes ikke det var orden på noen ting på arbeidsplassen. Da tok han affære.

Marius syntes ikke det var orden på noen ting på arbeidsplassen. Da tok han affære.

Bjørn A. Grimstad

Det var først da Handel og Kontor varslet at de ville ta ut medlemmer i Elkjøp-butikkene i sympatistreik, at ledelsen gikk med på kravet. Men bedriften mente tariffavtalen ble for dyr til at de kunne fortsette driften med egne ansatte.

Oppsigelsene fikk vi i hånda allerede da vi skulle inn og kartlegge kompetansen vår i første kartleggingsmøte. Hele prosessen opplevdes som en røre.

45 ansatte mister jobben etter Elkjøp-streiken

Vi gikk gjennom hele budsjettet til Elkjøp og var villige til å fire på mye. For eksempel mente vi det var mulig å ta vekk det ene skiftet, vi kunne hatt 219 kroner i timen og vanlig overtid i stedet for skifttillegg, og vi foreslo å fjerne bonusordningen.

Ledelsen sa de hadde snudd hver stein. Min opplevelse er at de hadde bestemt seg for å kvitte seg med oss.

15 av oss valgte å saksøke Elkjøp for usaklig oppsigelse. Hva som blir resultatet av rettssaken, er vanskelig for meg å synes noe om. Jeg føler uansett at vi ikke har noe å tape. Men jeg håper denne saken får konsekvenser for Elkjøp.

Jeg visste egentlig ikke at jeg var engasjert i noe av dette før jeg ble tillitsvalgt og klubbleder. Men jeg har fortsatt stjerner i øynene etter at alt som har skjedd. Støtten fra forbundet har vært fantastisk. Det har vært både lærerikt og gøy.

Mor og far har nok vært litt redde for hvordan dette vil påvirke arbeidslivet mitt senere. Men jeg bryr meg ikke. Noen må ta denne jobben, og det kan likeså godt være meg. Man kan ikke kreve mer av andre enn man kan kreve av seg selv. Uten å prøve, har man tapt i utgangspunktet.

Elkjøp-tilsette vann fram i retten – beheld jobben til det er bestemt om oppseiing er gyldig

Slik svarer Elkjøp

HR-sjef i Elkjøp, Stein Riibe, skriver i en e-post til LO-Aktuelt at ledelsen ikke kjenner seg igjen i Marius Kristiansens beskrivelse. Her er svaret fra Riibe:

Opprinnelig lønn for alle sjåfører var 330.000-360.000 p.å. Det gjaldt også Marius Kristiansen. Noen hjelpemenn hadde 300.000 i årslønn. Før opprettelse av tariffavtale ble de tilbudt 380.000 for sjåfører, med et tillegg av et variabelt lønnselement hvor samlet årslønn kunne bli inntil 440.000 p.å. Med disse tilleggene ville sjåførene ligge godt over lønnsnivå i varehandelen, herunder de mange ansatte vi har på HK-tariff (Handel og Kontor, red.anm.).

Virksomheten på Skårer opererte generelt ikke med pålagt overtid, og sjåfører i oppdrag ble gjentatt oppfordret til å organisere egen kjøring slik at de kunne ta lunsj-pause. Som for sjåfører generelt, så er det vanskelig for bedriften å styre dette i detalj da de i begrenset grad oppholder seg på arbeidsstedet.

Det kan understrekes at avdelingen var et prøveprosjekt som ved nedleggelse hadde vært i virksomhet i kun ca 2 år. Med andre så var det få ansatte som hadde erfaringsansiennitet av betydning.

Fremstillingen gir inntrykk av at tariffavtale ikke ble tilbudt. Faktum er at bedriften tilbød flere ulike tariffavtaler med Transportarbeiderforbundet. I Elkjøp så er det organisasjonsfrihet. Vi motsatte oss Grossistoverenskomsten da vi mener den ikke er egnet for hjemleveranse-virksomhet, og den ville betydelig forverret en allerede veldig anstrengt økonomi i virksomheten. Påstanden om at det ble fremlagt en alternativ arbeidsplan har ikke rot i virkeligheten. Det ble presentert en løs hypotese, men den ble av åpenbare årsaker aldri underbygget.

Det henvises også til en rotete prosess. Det er sikkert ting som kunne vært gjort på en bedre måte, men vi mener generelt at prosessen var veldig grundig. Saken ble drøftet på fylkesnivå og også med LO sentralt før beslutning. Nedleggelse ble gjennomført i samarbeid med tillitsvalgte og NAV var involvert fra første stund. Alle ansatte ble invitert til melde seg for mulige alternative stillinger, og ble også tilbudt jobbsøkerkurs. Krav fra tillitsvalgte økonomisk støtte /forlenget oppsigelsestid ble etterkommet fullt ut.

Noen ansatte har valgt å bestride oppsigelsen, men det store flertallet valgte å innrette seg i henhold til den løsningen som ble fremforhandlet med de tillitsvalgte.

For oss er det en forutsetning for klare oss, i et stadig mer krevende marked, at vi kan operere konkurransedyktig. Vi mener det er beklagelig at Transportarbeiderforbundet valgte å stille absolutte krav fremfor å søke dialog om en fremforhandlet bærekraftig løsning. Dessverre ble det avgjørende for denne virksomheten, som allerede hadde store økonomiske utfordringer.

{"432503":{"type":"m","url":"/image-3.432503.63920.ec4835ea35","cap":"Marius syntes ikke det var orden på noen ting på arbeidsplassen. Da tok han affære.","s":"","sb":"","stype":"","sbg":"","sco":""},"tittel":{"color":"#ffffff","fontsize":"78","bgc":"#ffffff","bgo":"1","bgh":"100%","pos":"1","shadow":true},"extrafiles":{"js":"","css":""},"fb":[{"type":"f5","title":"Marius Kristiansen (27) ","closed":false,"place":"Når vi prøvde å ta opp ting, ble det ikk"},{"type":"f1","title":"TILLITSVALGTÅRET","closed":false,"place":""},{"type":"f1","title":"","closed":false,"place":""},{"type":"f1","title":"","closed":false,"place":""},{"type":"f1","title":"","closed":false,"place":""},{"type":"f1","title":"","closed":false,"place":""},{"type":"f1","title":"","closed":false,"place":""},{"type":"f1","title":"","closed":false,"place":""},{"type":"f1","title":"","closed":false,"place":""},{"type":"f1","title":"","closed":false,"place":""}],"si":[{"title":"","place":""},{"title":"","place":""},{"title":"","place":""},{"title":"","place":""},{"title":"","place":""},{"title":"","place":""},{"title":"","place":""},{"title":"","place":""},{"title":"","place":""},{"title":"","place":""}],"us":[{"type":"f1","title":"Slik svarer Elkjøp","closed":false,"place":""},{"type":"f1","title":"","closed":false,"place":""},{"type":"f1","title":"","closed":false,"place":""},{"type":"f1","title":"","closed":false,"place":""},{"type":"f1","title":"","closed":false,"place":""},{"type":"f1","title":"","closed":false,"place":""},{"type":"f1","title":"","closed":false,"place":""},{"type":"f1","title":"","closed":false,"place":""},{"type":"f1","title":"","closed":false,"place":""},{"type":"f1","title":"","closed":false,"place":""}],"lpage":{"exist":false,"color":"#000000"},"cpage":{"iscpage":true,"mpage":"https://frifagbevegelse.no/reportasjer/tillitsvalgte-forteller-6.183.602063.5adbd00007"}}

Marius Kristiansen (27)

Oppsagt klubbleder for medlemmene i Norsk Transportarbeiderforbund ved Elkjøp Distribusjon.

Hjertesak: At alt skal være på stell. Vi skal ha det vi har krav på.

TILLITSVALGTÅRET

I 2019 markerer LO Tillitsvalgtåret.

Gjennom hele året vil vi intervjue tillitsvalgte om nettopp det å være tillitsvalgt.

{"432503":{"type":"m","url":"/image-3.432503.63920.ec4835ea35","cap":"Marius syntes ikke det var orden på noen ting på arbeidsplassen. Da tok han affære.","s":"","sb":"","stype":"","sbg":"","sco":""},"tittel":{"color":"#ffffff","fontsize":"78","bgc":"#ffffff","bgo":"1","bgh":"100%","pos":"1","shadow":true},"extrafiles":{"js":"","css":""},"fb":[{"type":"f5","title":"Marius Kristiansen (27) ","closed":false,"place":"Når vi prøvde å ta opp ting, ble det ikk"},{"type":"f1","title":"TILLITSVALGTÅRET","closed":false,"place":""},{"type":"f1","title":"","closed":false,"place":""},{"type":"f1","title":"","closed":false,"place":""},{"type":"f1","title":"","closed":false,"place":""},{"type":"f1","title":"","closed":false,"place":""},{"type":"f1","title":"","closed":false,"place":""},{"type":"f1","title":"","closed":false,"place":""},{"type":"f1","title":"","closed":false,"place":""},{"type":"f1","title":"","closed":false,"place":""}],"si":[{"title":"","place":""},{"title":"","place":""},{"title":"","place":""},{"title":"","place":""},{"title":"","place":""},{"title":"","place":""},{"title":"","place":""},{"title":"","place":""},{"title":"","place":""},{"title":"","place":""}],"us":[{"type":"f1","title":"Slik svarer Elkjøp","closed":false,"place":""},{"type":"f1","title":"","closed":false,"place":""},{"type":"f1","title":"","closed":false,"place":""},{"type":"f1","title":"","closed":false,"place":""},{"type":"f1","title":"","closed":false,"place":""},{"type":"f1","title":"","closed":false,"place":""},{"type":"f1","title":"","closed":false,"place":""},{"type":"f1","title":"","closed":false,"place":""},{"type":"f1","title":"","closed":false,"place":""},{"type":"f1","title":"","closed":false,"place":""}],"lpage":{"exist":false,"color":"#000000"},"cpage":{"iscpage":true,"mpage":"https://frifagbevegelse.no/reportasjer/tillitsvalgte-forteller-6.183.602063.5adbd00007"}}