JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Med pappa på landsmøte

Med datteren på armen kjemper Jan Clifford Godfrey for rettighetene til fremtidige arbeidstakerne under landsmøtet til Industri Energi.
Jan Clifford Godfrey og datteren Frøya på talerstolen på Industri Energis landsmøte onsdag. Frøya er bare 11 måneder og debuterer på landsmøte.

Jan Clifford Godfrey og datteren Frøya på talerstolen på Industri Energis landsmøte onsdag. Frøya er bare 11 måneder og debuterer på landsmøte.

Bjørn A. Grimstad

Godfrey er leder av studentutvalget i Industri Energi og deltar på landsmøtet. Han har med seg datteren Frøya på 11 måneder, ikke bare i salen, men også på talerstolen.

– Det har gått utrolig bra. Hun er en snill og grei unge, og det hjelper nok at hun får mye oppmerksomhet, forteller Godfrey til LO-Aktuelt. Landsmøtets tredje dag er slutt. Klokka viser at det er tid for kveldsmat og legging for Frøy, men hun er fortsatt i godt humør. For far er det også en god opplevelse å ha med seg datteren på landsmøte, selv om han har vært nødt til å løpe direkte fra bleieskift og til talerstolen for å rekke alt underveis.

– Dette er jo egentlig et resultat av feilslått barnehagepolitikk. I og med at Frøy er født så sent på året får vi ikke barnehageplass før i august neste år. Men, jeg kan jo ikke slutte med fagforeningsarbeid selv om jeg har barn, sier Godfrey.

Fornøyd

Studentutvalgets leder er fornøyd med landsmøtet så langt.

– Vi har fått gjennomslag for mye av politikken vår, sier han.

Her er landsmøtets uttalelse om utdanning:

Godfrey trekker fram kampen mot økt bruk av midlertidige ansettelser som en av flere viktige saker for studentene.

– Vi er bekymret for at regjeringen vil åpne for bruk av flere midlertidige ansettelser og hva det vil bety for studenter når de er ferdige og søker arbeid. Studenter utsetter i utgangspunktet mulighetene for å etablere seg mens de studerer. Med flere midlertidige stillinger frykter vi at det betyr at flere vil oppleve at de må utsette å etablere seg, kjøpe bolig og stifte familie enda lengre, sier Godfrey.

Nei til skolepenger

Han er også opptatt av at Industri Energi må engasjere seg for å få til flere endrigner i regjeringens forslag til statsbudsjett. Bygging av 3.000 nye studentboliger og studiestøtte i 11 måneder blant sakene han vil kjempe for.

En annen kampsak er å få stoppet regjeringens forslag om at utenlandske studenter skal betale forå studere i Norge.

– Vi må slå fast at utdanning skal være gratis i Norge, sier Godfrey til LO-Aktuelt.

– Innføring av betaling for utenlandske studenter angriper prinsippet om gratis utdanning i Norge og det kan vi ikke akseptere. Vi frykter også at det er det første skrittet til innføring av skolepenger for alle. Vi må si nei til skolepenger, sier han.

Dette er en sak fra

Vi skriver for tillitsvalgte i alle LO-forbund.

Les mer fra oss

Annonse

Flere saker

Annonse