JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Renée Rasmussen ble vraket til LO-ledelsen – nå er hun ansatt som spesialrådgiver

Renée Rasmussen har takket ja til en stilling som spesielrådgiver i LO.
Renee Rasmussen og Julie Lødrup skal jobbe tett sammen i LO. Her er de sammen under FN-kongressen i Geneve.

Renee Rasmussen og Julie Lødrup skal jobbe tett sammen i LO. Her er de sammen under FN-kongressen i Geneve.

Helge Rønning Birkelund

helge@lomedia.no

Overfor LO-Aktuelt bekrefter Renée Rasmussen at hun har takket ja til en stilling som spesialrådgiver i LO, under en måned etter at hun ikke ble gjenvalgt som LO-sekretær.

– Jeg er ikke bitter. Men jeg er trist, sier Renée Rasmussen

Hun starter i jobben 1. juli og skal jobbe med områdene selvstendig næringsdrivende og kultur.

Dermed skal hun jobbe tett på førstesekretær Julie Lødrup, som overtar det politiske ansvaret for dette.

• Følg oss på Facebook

I startfasen

Arbeidet med selvstendige og kultur er i startfasen i LO-systemet.

– LO har etablert LO Selvstendig som skal bygges opp som et organ for samarbeid og kompetanse. På neste møte i Sekretariatet skal det vedtas å opprette LO Kultur. Det skal bygges opp på samme måte som organet for de selvstendige. Utfordringene på dette feltet er å synliggjøre LO på kulturfeltet, og samtidig få på plass samarbeidsorganet til å fungere godt. og rekruttere nye medlemmer rett og slett og medlemsgrupper. Det er en jobb som må gjøres i samarbeid med alle avdelinger i LO, påpeker Rasmussen.

LO-leder Hans-Christian Gabrielsen er glad for at Renée har takket ja til stillingen.

– Vi ønsker å videreføre den gode jobben som har vært gjort på dette feltet. Nå kan vi gjøre det med den kompetansen som Renée besitter. Det er et viktig område som LO ønsker å satse på framover, legger han til.

Få nyhetsbrevet vårt

Tas mot med glede

Meldingen om ansettelsen av Rasmussen blir tatt imot med glede i Musikernes Fellesorganisasjon (MFO), hvor hun var forbundsleder før hun ble valgt som LO-sekretær på kongressen for fire år siden.

– For oss i MFO har det vært særdeles viktig at arbeidet med LOs medlemmer som er selvstendig næringsdrivende fortsetter, sier forbundsleder i MFO, Hans Ole Rian, til LO-Aktuelt.

– Det er avgjørende at «LO kultur», som forhåpentligvis vedtas på neste mandag, blir godt og grundig forankret både i LOs ledelse og i LOs administrasjon. Det er derfor svært gledelig at Renée Rasmussen nå blir ansatt som spesialrådgiver i LO, med et spesielt ansvar for disse to områdene, legger han til.

– Vi i MFO ser virkelig frem til å arbeide tett og godt med Rasmussen i årene framover, til beste for alle LOs mange hundre tusen medlemmer. Men for MFO er det også viktig å arbeide godt og tett sammen med den som får det politiske ansvaret for disse områdene. Der forventer vi minst like stort fokus og engasjement som Renée har vist i de siste fire årene, poengterer Rian.

Dette skal den yngste i LO-ledelsen jobbe med

Dette er de 25 dårligst betalte yrkene i Norge

I disse yrkesgruppene sover de dårligst

Dette er en sak fra

Vi skriver for tillitsvalgte i alle LO-forbund.

Les mer fra oss

Annonse
Annonse