JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Skjønner ikke LOs opphisselse

ARENDAL: NHO-sjef Kristin Skogen Lund strever med å skjønne hvorfor LO bruker så dramatiske ord om forslagene fra arbeidsministeren.
NHO-direktør Kristin Skogen Lund blir gjerne med LO-lederen til arbeidsministeren for å diskutere arbeidsmiljøloven.

NHO-direktør Kristin Skogen Lund blir gjerne med LO-lederen til arbeidsministeren for å diskutere arbeidsmiljøloven.

Tri Nguyen Dinh

torgny@lomedia.no

– Jeg har virkelig forsøkt å skjønne hvorfor LO reagerer så sterkt på forslagene fra arbeidsminister Robert Eriksson om å endre arbeidsmiljøloven, sier NHO-leder Kristin Skogen Lund i en samtale med LO-Aktuelt under årets Arendalsuke.

Ledelsen i LO og ledelsen i NHO hadde kvelden før spist middag sammen.

– Da brukte vi mye tid på å diskutere dette, men jeg skjønner ikke hva det er som trigger den reaksjonen som LO kommer med, sier NHO-sjefen.

Når LO-Aktuelt treffer henne har hun nettopp avsluttet en duell med LO-leder Gerd Kristiansen. De kom selvfølgelig innom midlertidig ansettelser også.

Les mer: Spesialmagasin om den blå-blå arbeidslivsreformen

Statsrådsmøte

Gerd Kristiansen foreslo at hun og Kristin Skogen Lund skulle at seg en tur sammen til arbeidsminister Robert Eriksson for å gå gjennom forslagene for å få dem endret.

– Hva synes du om en slik idé?

– Jeg synes det er en god idé. Det kan være godt å snakke sammen også utenfor TV-ruta, sier NHO-sjefen.

– Jeg synes at LO bruker altfor dramatiske ord. Det er det ikke grunnlag for. Det er ikke en stor risiko å innføre slike tiltak. Og hvis disse forslagene virker mot sin hensikt er det jo bare å gjøre om på dem. Slik jeg skjønner arbeidsministeren så mener han oppriktig at dette vil føre til at flere kommer i arbeid.

Skogen Lund har fått med seg at LO mener forslagene fra Eriksson vil føre til at makta mellom arbeidstakere og arbeidsgivere, forrykkes. Men det mener hun ikke er riktig.

Dette er en sak fra

Vi skriver for tillitsvalgte i alle LO-forbund.

Les mer fra oss

Annonse
Annonse