JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Vil slutte å jobbe ved 62

Mange av Industri Energis medlemmer som jobber skift vil gå av med pensjon ved 62 år.
- Vi vil kjempe for retten til å gå av når man er blitt 62 år med verdigheten i behold, sier nestleder Terje Valskår i Industri Energi.

- Vi vil kjempe for retten til å gå av når man er blitt 62 år med verdigheten i behold, sier nestleder Terje Valskår i Industri Energi.

Bjørn A. Grimstad

line.scheistroen@lomedia.no

– Kampen for AFP-ordningen blir vår kamp fremover, understreker nestleder Terje Valskår i Industri Energi. Han varsler allerede nå at tariffoppgjøret i 2016 vil handle om pensjon.

Mange av forbundets medlemmer som jobber skift ønsker å gå av med pensjon ved 62 år, forteller en undersøkelsen Industri Energi har fått gjennomført.

Sentio Research Norge AS gjennomført i april en undersøkelse blant 1000 medlemmer i Industri Energi. Undersøkelsen omfatter medlemmer som arbeider skift som inkluderer natt- og helgearbeid i en helkontinuerlig skiftordning, på land og på sokkel, og hvordan de ser på retten til å gå i pensjon med AFP ved fylte 62 år.

Halvparten vil gå tidlig

48 prosent av de spurte sier at de kan tenke seg å gå av med pensjon ved fylte 62 år. 16 prosent ønsker å gå av før fylte 62 år og 14 prosent ønsker å slutte når de er 65 år.

Tanken bak den nye pensjonsreformen er at folk skal stå lengre i jobb. Men blant medlemmene i Industri Energi er det altså bare én av fem som vil fortsette i arbeid etter fylte 65 år.

Kjemper for verdig avgang

– Vi vil kjempe for retten til å gå av når man er blitt 62 år med verdigheten i behold. Vi skal ikke ha et pensjonssystem som sliter ut folk, som tar fra dem de gode årene de skal ha etter arbeidslivet. Et langt liv i industrien har sin pris. Det sliter på helsa. Denne gruppen har like mye rett til en verdig og økonomisk trygg alderdom, som professorer, direktører og andre som står i jobb til de er 80 år fordi det er spennende, og ikke en nødvendighet, sa Valskår.

Spørreundersøkelsen viser at han har medlemmene med seg når han varsler at tariffoppgjøret i 2016 kan bli et pensjonsoppgjør.

– AFP må være et reelt tilbud, understreket han under landsmøtet.

Dette er en sak fra

Vi skriver for tillitsvalgte i alle LO-forbund.

Les mer fra oss

Annonse
Annonse